Duurzaam welzijnsbeleid voor ondernemingen:
Zo begin je er aan

Op zoek naar een duurzaam welzijnsbeleid voor jouw onderneming? Wij helpen je welzijnsstrategie te versterken en te integreren in jouw bedrijfscultuur. Start vandaag met ons bewezen 10-stappenplan!

Integreer duurzaamheid en welzijn in jouw bedrijfscultuur

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het voor ondernemingen niet meer voldoende om enkel aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. Bedrijven die het verschil willen maken, streven naar een geïntegreerd duurzaam welzijnsbeleid. Een beleid dat medewerkers optimaal ondersteunt, zodat zij gedurende hun hele loopbaan gemotiveerd, veilig en veerkrachtig aan de slag kunnen blijven.

Welzijn als duurzame professionele verbintenis

Ben jij een werkgever die het welzijn van zijn werknemers ziet als een integraal onderdeel van een duurzame professionele verbintenis? Wil je een voorsprong nemen in de war for talent, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wij kunnen je helpen met welzijnsinitiatieven die echt impact hebben en de bedrijfscultuur effectief veranderen.

10 step Roadmap NL

Het 10-Stappenplan naar een duurzaam welzijnsbeleid

Deze aanpak is gebaseerd op een bewezen 10-stappenplan dat jouw organisatie helpt een solide en effectief welzijnsbeleid te ontwikkelen. Dit plan zorgt ervoor dat welzijn geen losse flodder blijft, maar daadwerkelijk geïntegreerd wordt in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Dit stappenplan biedt een gestructureerde aanpak om een duurzaam welzijnsbeleid te ontwikkelen en implementeren.

Volg de volgende stappen:

  1. Helder visie & DNA match – Ontwikkel een duidelijke visie die past bij de identiteit en waarden van de organisatie.
  2. Sustainable goals – Stel duurzame doelstellingen vast die bijdragen aan de welzijnsdoelen van de organisatie.
  3. Assessment – Voer een grondige evaluatie uit om de huidige situatie en behoeften te begrijpen. Doe een People Sustainability Scan
  4. Teams, rollen & verantwoordelijkheden – Bepaal de teams, rollen en verantwoordelijkheden.
  5. Stel doelen en objectieven – Definieer concrete doelen en objectieven van de huidige situatie naar de gewenste situatie te gaan.
  6. Ontwerp je duurzaam welzijnsprogramma – Creëer een duurzaam welzijnsprogramma dat aansluit bij de vastgestelde doelen.
  7. Budget – Stel een budget vast om de implementatie van het welzijnsprogramma te ondersteunen.
  8. Actie – Voer de geplande acties en initiatieven volgens het 100 dagen actieplan dat bepaalt is in je People Sustainability traject.
  9. Betrokkenheid, communicatie & activatie – Zorg voor betrokkenheid van alle belanghebbenden door effectieve communicatie en activatie.
  10. Meten is weten, bijstellen of aanpassen – Meet de voortgang en effectiviteit van het welzijnsprogramma en stel bij waar nodig.

Wil je een voorbeeld van een duurzaam welzijnsbeleid op maat van je onderneming?

Elke onderneming is uniek en elke medewerker is uniek. Daarom geloven wij niet in een ‘one size fits all’ welzijnsbeleid. B-Tonic helpt jou om een impactvol en duurzaam traject uit te bouwen, gedragen door de vier essentiële welzijnsfundamenten:

Fysieke paraatheid, Mentale veerkracht, Sociale verbondenheid, Financieel welzijn

Enkele van onze klanten

Wil je kennismaken?
Plan een afspraak!

annelies theunissen

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl