De ideale manier om jezelf uit te dagen is een challenge aan te gaan

De ideale manier om jezelf uit te dagen en te stimuleren op fysiek en mentaal vlak, is een challenge aan te gaan. Het is motiverend en ook gewoon meer fun om een duidelijk eindpunt op de horizon vast te pinnen. Dat deed ook Joris Smeulders, Lid van het Directiecomité en Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance. Hij trainde het voorbije jaar voor de RocDuMaroc, een extreme mountainbike endurance-race in het Atlasgebergte. Ward Vande Capelle van Energy Lab was zijn steun en toeverlaat.

‘Ik heb niet het gevoel dat ik iets heb moeten opgeven, ik heb vooral veel gewonnen’

Joris Smeulders, gedelegeerd bestuurder Baloise

Waarom is een goede begeleiding belangrijk bij dit soort van challenges?

Ward Vande Capelle, physical coach Energy Lab: ‘Er bestaat niet zoiets als een one-size-fits-all trainingsschema. We beginnen steeds met een grondige doorlichting van de klant, waarin we niet enkel kijken naar het conditionele maar ook naar de levensstijl en het professionele leven. Bij Joris was er bijvoorbeeld nog wat werk aan zijn gewicht en voedinggewoontes. Maar we moesten ook rekening houden met zijn drukke professionele bestaan.’

Joris Smeulders, gedelegeerd bestuurder Baloise: ‘Voor mij is die begeleiding echt cruciaal. Zeker met Energy Lab weet je dat alles professioneel opgebouwd en gestructureerd wordt richting het te bereiken doel. Ik heb ook veel vertrouwen in Ward, als hij zegt dat ik er klaar voor ben, ben ik er klaar voor.’

Hoe begin je er concreet aan?

Ward Vande Capelle: ‘Belangrijk is om nieuwe routines te creëren, en dat kost in het begin natuurlijk wat extra moeite. Maar deze nieuwe routines worden al snel gewoontes en dan win je energie én tijd. Het is namelijk echt geen fabeltje dat je productiever bent en betere ideeën hebt als je fitter bent. Wie mentaal sterk staat, zal ook beter presteren.

Joris Smeulders: ‘Als je zo’n challenge aangaat, is het natuurlijk ook belangrijk dat je je omgeving mee hebt. En uiteraard betekent een druk trainingsschema dat ik vaak ofwel heel vroeg ofwel heel laat mijn training moet doen, maar dat deert mij niet. Ik heb echt niet het gevoel dat ik iets heb moeten opgeven, ik heb vooral veel gewonnen.’

In de video hieronder laten we Joris en Ward aan het woord. Misschien wil je zelf een challenge aangaan of heb je ook interesse in de welzijnsprogramma’s van Wellbeing works? Klik dan hier.

Wil je deel uitmaken van de community?
Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.