B-Tonic helpt organisaties om het welzijn op het werk te verhogen. We doen dit door middel van advies, opleidingen en een hele set aan wetenschappelijk onderbouwde tests en scans. Dankzij een strategisch en duurzaam welzijnsbeleid verbeteren we de mentale en fysieke gezondheid van ondernemers en hun medewerkers. Als strategische wellbeing partner werken we zowel preventief als oplossingsgericht. Zo wordt welzijn de hefboom voor het verhogen van de motivatie, connectiviteit en ook de productiviteit van de medewerkers. Want een medewerker die gemotiveerd is en goed in zijn vel zit, duwt een onderneming automatisch mee richting succes.

Onze wellbeing-oplossingen

Medewerkers die goed in hun vel en in hun hoofd zitten, zijn betere medewerkers en duwen de onderneming mee richting succes.

Wellbeing coaching

Onze gecertifieerde coaches in verschillende domeinen kunnen zowel jou als ondernemer, als ook je medewerkers ondersteunen via een online spreekuur.

Wellbeing assistance

Wellbeing assistance draagt zorg voor de mens in zijn moeilijkste dagen. We helpen en ondersteunen bedrijven en hun medewerkers wanneer deze geconfronteerd worden met een ingrijpende gebeurtenis.

Advies en bedrijfsscans

Meten is weten. Om een juist zicht te krijgen op de lichamelijk, mentale en professionele conditie van je team en/of organisatie vind je hier snelle en handige tests.

Vacatures

Sales & Partnership Manager

Om nieuwe business te ontwikkelen rond health & wellbeing zoeken we een dynamische collega met een aanstekelijk enthousiasme die wil werken in een groeiende onderneming. Je bent klantgericht, overtuigend en hebt een enorme drive om te scoren. Daarnaast word je enthousiast van het uitkiezen van de juiste partners, heb je een passie voor verkoop- en productontwikkeling en spot je graag nieuwe groeimogelijkheden. Je bent een doorzetter die weet wat hard werken is en hebt een winnaarsmentaliteit.

Product Owner Welzijn

Als Product Owner Wellzijn voor het gezondheidsplatform van B-Tonic ben je de link tussen marketeers en IT-experts. Je maakt de vertaalslag van business-strategie naar productstrategie en business requirements. Je neemt ook de lead bij de ontwikkeling van nieuwe features. Heb je veel goesting en drive om ons platform en producten verder uit te bouwen? Dan is deze uitdagende en veelzijdige job iets voor jou!

Lead Digital Marketing

marketingcampagnes die bouwen aan onze verschillende merken. Je komt terecht in een klein agile team van vaste medewerkers en freelancers. Samen met experten op het domein van gezondheid en welzijn, timmeren we aan onze ambitieuze toekomst op een innoverende, hybride manier en hands-on mentaliteit!

Onze superpower

Wellbeing werkt, écht

Medewerkers die goed in hun vel en in hun hoofd zitten, zijn betere medewerkers en duwen de onderneming mee richting succes.

Wetenschappelijk onderbouwd

Gezondheid is een vak. We laten ons dagelijks adviseren, inspireren en ondersteunen door een team van specialisten en hun wetenschappelijke expertise in hun vakdomein. 

Integrale aanpak

Een mens is een complex wezen en organisaties moeten oog hebben voor zowel zijn fysiek, mentaal als sociaal welzijn. B-Tonic kijkt naar de hele mens én zijn omgeving, en werkt dus zowel op persoonlijk niveau als op organisatie niveau. 

Praktische programma’s

We bouwen werkbare en praktische programma’s op maat van de wensen en noden van elke organisatie. De deelnemers kunnen meteen aan de slag, waardoor het effect van het programma ook snel zichtbaar wordt in de organisatie.

Onze vijf pijlers

De wetenschappelijke know how bewijst dat welzijn op het werk een én-én-verhaal is. Daarom zetten we in onze B-Tonic-programma’s steeds in op deze vijf pijlers: werk gezond, denk gezond, beweeg gezond, eet gezond, slaap en recupereer gezond.

B-Tonic (*) is een initiatief van Baloise Insurance. Waarom? Simpel. Omdat we niet alleen een verzekeringsmaatschappij willen zijn maar ook een gezondheidsmaatschappij. Met bescherming voor je bezit. Maar ook met groot engagement voor ieders lichamelijke en geestelijke gezondheid.

(*) B-Tonic is geen verzekeringsmaatschappij, wel een dochteronderneming van Baloise Insurance.

Wie is wie?

AllTeamOnderzoekersTrainers
Managing Director

Siviglia Berto

Activatie & Business Development

Ellen Van den Branden

Senior Digital Project Lead

Iwan Pauwels

Digital Marketing Lead

Barbara Van Cauteren

Product Owner

Geertrui Cools

Senior Content Lead

Famke Robberechts

Campagne Coördinator

Sandrine Ponnet

ilse-robert-btonic
Sportkinesitherapeut

Ilse Robert

Ademcoach en breathworker

Tom Stijven

Corporate Wellbeing Consulente

Aline Fobe

Corporate Wellbeing Consulente

Ine Nowé

Hoofdtrainer voor efficiënt beheer van energie en tijd

Jeff Keustermans

Stemcoach, operazangeres

Martine Reyners

Erkend Oplossingsgerichte Coach

Anneleen De Lille

Mental Trainer

Dominique Monami

Diëtiste en voedingsdeskundige

Lore Ceulemans

Bewegingsexpert

Tinne Vanhove

High Performance Psycholoog

Cedric Dumont

Bewegingsexpert

Matthias Van De Loock

Diëtiste

Hélène Gilson

Voedingsdeskundige en sportdiëtiste

Jolien Lewyllie

Trendanalist en veranderings-psycholoog

Herman Konings

Researcher Human Centered Design - Senior Project Lead Stress and Burnout

Prof. dr. Eva Geluk

Professor Organisational Behavior & Human Resource Management

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt

Managing Director

Siviglia Berto

Siviglia zorgt ervoor dat ons team je maximaal ondersteunt. Ze heeft dan wel een globale visie rond duurzaamheid en wellbeing maar vindt nabijheid en betrokkenheid heel cruciaal. Siviglia heeft een passie voor trekking en avontuur.

Activatie & Business Development

Ellen Van den Branden

Ellen houdt zich bezig met activaties die als doel hebben nieuwe adviezen en opleidingen te realiseren, met een sterke focus op gezond werken. Zij is de schakel tussen de behoefte en pijnpunten van organisaties en de kennis en ontwikkeling van nieuwe opleidingen binnen ons bedrijf.

Senior Digital Project Lead

Iwan Pauwels

Iwan leidt de uitbouw van onze digitale aanwezigheid in goede banen en zorgt voor de juiste customer experience. Daarnaast is Iwan een fervent fietser.

Digital Marketing Lead

Barbara Van Cauteren

Barbara is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de marketingstrategie, het marketingplan en het creëren van innovatieve multi-channel marketing- en communicatiecampagnes.

Product Owner

Geertrui Cools

Geertrui zorgt voor de nieuwe ontwikkelingen en vergemakkelijkt de voortgang van onze belangrijke projecten. Dé enthousiaste expeditieleider als gids naar een integraal welzijnsbeleid.

Senior Content Lead

Famke Robberechts

Famke is verzot op de Nederlandse taal en allergisch voor dt-fouten. Haar motto is: ‘Wie schrijft, die blijft’. Daarom is ze verantwoordelijk voor alle content & copywriting. In haar vrije tijd wisselt ze haar pen graag in voor een padelraket.

Campagne Coördinator

Sandrine Ponnet

Sandrine houdt zich bezig met het activeren van de medewerkers op de werkvloer d.m.v. verschillende campagnes. Dit doet ze met een stevige portie enthousiasme, creativiteit en positiviteit. Heb jij nog leuke ideeën of vragen? Bij deze energieke dame moet je zijn!

Sportkinesitherapeut

Ilse Robert

Ilse is sportkinesitherapeut; met haar kennis en ervaring werkt zij mee initiatieven uit om zoveel mogelijk mensen naar een gezonde actieve levensstijl te begeleiden. Als coach is ze enthousiast, gedreven en empathisch – en houdt ze van een persoonlijke aanpak.

Ademcoach en breathworker

Tom Stijven

Ademen. Je doet het zo’n 16.000 keer per dag zonder er bij stil te staan. Je kan je ademhaling nochtans gebruiken om je brein aan te sturen en zo oa. meer energie te krijgen en stress te reduceren. Tom Stijven is erkend Belgisch Breatheology Master Instructor, en laat je het enorme potentieel van bewuste ademhaling ontdekken.

Corporate Wellbeing Consulente

Aline Fobe

Aline studeerde af als handelsingenieur en bouwde een succesvolle internationale, hockeycarrière uit. Nu combineert de sportvrouw haar expertise in verschillende wellbeing- domeinen en integrale visie op gezondheid voor een vlotte ondersteuning binnen het team.

Corporate Wellbeing Consulente

Ine Nowé

Na haar opleiding Lichamelijke Opvoeding en tenniscarrière gebruikt Ine vandaag haar expertise. Dit in verschillende wellbeing-domeinen en pas ze de integrale visie op Human Capital toe voor een vlotte ondersteuning binnen het team.

Hoofdtrainer voor efficiënt beheer van energie en tijd

Jeff Keustermans

Jeff is advocaat en werd enkele jaren geleden geconfronteerd met een burn-out. In zijn zoektocht naar hulp leerde hij de bijzondere mogelijkheden van ons brein kennen, volgde bijkomende opleidingen en ontwikkelde de SERVO-methode: ‘Ik werkte een helder systeem uit dat mij ver weg houdt van stress en erdoor veroorzaakte problemen. Zo kan ik persoonlijk en professioneel groeien op een efficiënte en aangename wijze.’

Stemcoach, operazangeres

Martine Reyners

Naast haar carrière als professionele sopraan en operazangeres wijdt Martine Reyners zich al meer dan 20 jaar aan zingen als middel tot verdieping. Ze bereikte met haar authentieke aanpak baanbrekende resultaten en geeft ook lezingen en workshops voor leidinggevenden en organisaties. Zowel op de scène als tijdens haar coaching opdrachten draagt ze haar waarden uit via de transformerende kracht van muziek.

Erkend Oplossingsgerichte Coach

Anneleen De Lille

Anneleen is een energieke coach gespecialiseerd in gewoonte- veranderingen. Ze staat klaar om je naar een gezonde levensstijl te begeleiden.

Mental Trainer

Dominique Monami

Mental trainer in de bedrijfs- en sportwereld, Dominique is de eerste Belgische tennisster in de wereldtop 10. Zij neemt de rol op zich als experte mentaal welzijn, sport en energie.

Diëtiste en voedingsdeskundige

Lore Ceulemans

Diëtiste gespecialiseerd in gezonde voeding, sportvoeding en personal trainer rond emo eten.

Bewegingsexpert

Tinne Vanhove

Personal Trainer en bewegingscoaching voor mensen die hun lichaam sterker willen maken. Gespecialiseerd in core stability en blessurepreventie.

High Performance Psycholoog

Cedric Dumont

High performance psycholoog die bedrijfsleiders van KMO’s terug in hun kracht zet. Hij biedt hun nieuwe inzichten en een leidraad voor de toekomst. Zodat ze zonder twijfel verder kunnen groeien naar een hoger niveau op professioneel gebied.

Bewegingsexpert

Matthias Van De Loock

Onze bewegingsdeskundige staat altijd paraat om trainingsprogramma’s op maat te maken om op een gezonde manier fysieke doelen te bereiken. Als expert is het zijn ambitie om mensen meer en beter te laten bewegen.

Diëtiste

Hélène Gilson

Diëtiste en gecertificeerd binnen Biomedische en farmaceutische wetenschappen, Hélène laat je op een wetenschappelijke manier kennis maken met voeding en het effect op je lichaam.

Voedingsdeskundige en sportdiëtiste

Jolien Lewyllie

Met haar jarenlange ervaring binnen de sportwereld wil ze je motiveren, adviseren en begeleiden naar een gezonde levensstijl die vooral haalbaar en leuk is.

Trendanalist en veranderings-psycholoog

Herman Konings

Herman zorgt voor whitepapers en trendrapporten ikv Wellbeing. Herman geeft regelmatig consults, workshops en lezingen aan bedrijven, genootschappen, overheden en het hoger onderwijs over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen rond wellbeing.

Researcher Human Centered Design - Senior Project Lead Stress and Burnout

Prof. dr. Eva Geluk

Als onderzoeker mentaal welbevinden op de werkvloer en executive en stress en burn-out coach maakt Eva gebruik van de inzichten die ze in beide werelden opdoet en ontwikkeld. De focus ligt op groei van mensen én organisaties waar werkplezier, zingeving en performance hand in hand gaan.

Professor Organisational Behavior & Human Resource Management

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt

Prof. Vangronsvelt combineert een brede business ervaring als HR Professional met academische vaardigheden (PhD in Business Economics “Values at work” – KU Leuven). Haar werk werd gepubliceerd zowel in top-ranked academische als praktijk tijdschriften en gepresenteerd op nationale en internationale conferenties. Ze gaf les aan Rotterdam School of Management, IESEG Paris en – tot op vandaag – Antwerp Management School.

Je bent in goed gezelschap!

Onderstaande klanten gingen aan de slag met B-Tonic en kunnen rekenen op gezonde en productieve medewerkers.