Over wat B-Tonic voor jouw organisatie kan betekenen

Bouw een duurzaam welzijnsbeleid op maat

B-Tonic helpt organisaties bouwen aan een duurzaam welzijnsbeleid. Geen losse ad-hoc initiatieven, wel concrete en structurele welzijnsoplossingen op maat van je bedrijf met een meetbare impact op het welbevinden, de motivatie en de productiviteit van elke medewerker.

teambuilding b tonic

Teambuilding

Een  teambuilding is vooral samen genieten, ontdekken en met elkaar connecteren. 
Door een onvergetelijke beleving kan je samen met jouw medewerkers activiteit met ontspanning combineren. Zo maak je van jouw medewerkers één hecht team.

mindful b tonic 1

Mindful

Mindful werken draagt bij aan en gezonder, veerkrachtiger leven in balans.
Met B-Balanced ontdek je dankzij professionele coaches en workshops onder meer hoe je meer beweegt, ongezonde stress de baas kan en goede sociale relaties met collega’s opbouwt.

burnout b tonic

Burn-out & veerkracht

Het aanpassingsvermogen van je medewerkers werd de voorbije jaren op de proef gesteld met de veerkracht-scan peilt hoe het met het mentaal welzijn en de veerkracht van je medewerkers gesteld is en voegt de resultaten samen in een overzichtelijk rapport. Een belangrijke tool in de strijd met wat gezondheidswatchers ‘de nieuwe pandemie’ noemen.

team b tonic

Hulp bij het aansturen van je team

Peoplemanagement is een vak apart. En in kritieke situaties wordt het soms specialistenwerk. Dat kan gaan om conflicten binnen het team, problemen als reorganisatie …
Maar ook positieve elementen zoals verbinding, vertrouwen en omgaan met verschillen. Kies voor een workshop of keynote op maat.

duurzaam b tonic

Duurzaamheid

Mensen op speelse wijze inspireren, informeren en activeren op het gebied van duurzaamheid, duurzaam welzijnsbeleid?
Denk aan workshops, trainings, brainstorms, games en scans. Op een interactieve manier rond SDG’s, inclusie, innovatie….

learning

Learning Expedition

Met ondernemers op stap! Ontdek de kracht van innoverend ondernemen met impact tijdens een actieve inspiratiereis van 25 tot 29 juni 2023!
Samen met impactondernemer Stefaan Vandist en People Sustainability pionier Siviglia Berto.

De arbeidsdeal: een opleidingsplan opstellen

Met de introductie van de arbeidsdeal in september 2022, hebben organisaties in België met 20 of meer medewerkers nu meer verplichtingen. Elke werknemer krijgt een individueel recht op opleiding. Het gaat om minstens vier dagen in 2023 en vijf vanaf 2024. Een van de verplichtingen is ook het opstellen van een jaarlijks opleidingsplan voor 31 maart, naast het waarborgen van het individuele recht op opleiding. Dit is een positieve ontwikkeling die het levenslang leren van medewerkers bevordert. Echter, het opstellen van een dergelijk plan vergt veel tijd, kennis en middelen. Ontdek hoe onze diensten jouw organisatie kunnen helpen.

Competentiegroei
van je organisatie

Laat je van a tot z begeleiden bij de verdere competentieontwikkeling van je organisatie en je medewerkers. En contacteer ons voor een duurzame oplossing op maat.

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 10.000.

Vraag hier je werkbaarheidscheque aan