Geef je belangrijkste kapitaal prioriteit Verhoog het welzijn van je medewerkers Creëer een energieke & gezonde werkplek Ga voor een duurzaam engagement

Geef je 
belangrijkste 
kapitaal
 prioriteit
Verhoog het welzijn
van je medewerkers
Creëer een 
energieke & gezonde 
werkplek
Ga voor een 
duurzaam 
engagement

B-Tonic helpt jouw onderneming een duurzaam welzijnsbeleid uit te bouwen, preventief en oplossingsgericht. We geloven sterk in een integrale aanpak aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde tests en scans. Door middel van advies en opleiding ondersteunen we jou in het optimaliseren van het bedrijfsklimaat. Als dienstverlener van de kmo-portefeuille kunnen ondernemingen in aanmerking komen om hier gebruik van te maken.

Meer over ons

Onze wellbeing-oplossingen

Medewerkers die goed in hun vel en in hun hoofd zitten, zijn betere medewerkers en duwen de onderneming mee richting succes.

Wellbeing coaching

Onze gecertifieerde coaches in verschillende domeinen kunnen zowel jou als ondernemer, als ook je medewerkers ondersteunen via een online spreekuur.

Wellbeing assistance

Wellbeing assistance draagt zorg voor de mens in zijn moeilijkste dagen. We helpen en ondersteunen bedrijven en hun medewerkers wanneer deze geconfronteerd worden met een ingrijpende gebeurtenis.

Advies en bedrijfsscans

Meten is weten. Om een juist zicht te krijgen op de lichamelijk, mentale en professionele conditie van je team en/of organisatie vind je hier snelle en handige tests.

Wat onze klanten zeggen

Delphine Desmet
Zaakvoerder Verzekeringskantoor Johan Desmet
Pascale Aerts
Opleidingshoofd, Thomas More
Lauriane Claeys
Zaakvoerster, Sadi Claeys Assurdel
Fit Check-up
Energy Lab

Blogartikelen

Hier vind je de artikelen waarmee B-Tonic in de pers verschijnt, onze boeiende whitepapers en (trend)rapporten, of inspirerende blogs.

De clash tussen de kantoortijger en de huismus
Een uitweg uit de paradox van het hybride werk Hybride werken is here to stay en dat is goed nieuws, zowel voor de onderneming als de medewerker. Maar hoe gaan we die nieuwe manier van werken succesvol en duurzaam implementeren? Het welzijnsplatform B-Tonic, een dochteronderneming van Baloise Insurance, schreef in samenwerking met Federgon en VBO een […]
17 mei 2022
Wellbeing en duurzaamheid gaan hand in hand.
B-Tonic helpt bedrijven om de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties tegen 2030 te implementeren en een duurzaam welzijnsbeleid uit te rollen met het oog op een grotere betrokkenheid tussen de verschillende stakeholders, ondernemers, management en medewerkers. De 10 Goed Werk Doelstellingen volgen het VN-standpunt dat goed werk een cruciale voorwaarde is voor […]
22 april 2022
Van een fixed mindset naar een growth mindset
Nu de pandemie achter ons ligt is het belangrijk om stil te staan bij de levenslessen van deze ingrijpende periode en hoe we ons leven en werken post-corona willen inrichten. Voor avonturier, TEDx-spreker en high performance coach Cedric Dumont begint alles met de juiste mindset. ‘De juiste mindset maakt het verschil tussen succes en falen. […]
21 april 2022
Daar is de lente daar is de zin…
De komst van de lente geeft ons weer zin om gezonder te eten en meer te bewegen. B-Tonic zou B-Tonic niet zijn mochten we jou hier niet bij helpen! In ons mini-magazine Gezond Eten en Bewegen krijg je 60 pagina’s boordevol tips & trics over beweging, slaap en veerkracht. Ook hebben we uiteraard veel aandacht voor gezonde voeding want daar ligt een belangrijke sleutel naar je lichamelijke en mentale gezondheid. Graag trakteren we op enkele lekkere recepten die je meteen op het goede pad zetten.
7 april 2022
Belgische medewerker vindt welzijn belangrijker dan ooit
Uit een grootscheepse studie van B-Tonic blijkt dat de pandemie de aandacht van medewerkers én bedrijven voor welzijn op het werk significant heeft aangescherpt. De opmerkelijke resultaten en belangrijke tendensen die hieruit voortvloeien schreef trendexpert Herman Konings neer in het Trendrapport 2022 ‘Wellbeing & Connectiviteit’. Herman Konings: ‘De pandemie heeft vragen over geestelijke gezondheid in de publieke belangstelling gebracht, waarbij gezondheid en welzijn een hogere prioriteit verwerft op de werkplek’.
6 april 2022
De ideale manier om jezelf uit te dagen is een challenge aan te gaan
De ideale manier om jezelf uit te dagen en te stimuleren op fysiek en mentaal vlak, is een challenge aan te gaan. Het is motiverend en ook gewoon meer fun om een duidelijk eindpunt op de horizon vast te pinnen. Dat deed ook Joris Smeulders, Lid van het Directiecomité en Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance. Hij trainde het voorbije jaar voor de RocDuMaroc, een extreme mountainbike endurance-race in het Atlasgebergte. Ward Vande Capelle van Energy Lab was zijn steun en toeverlaat.
24 maart 2022
B-Tonic is geregistreerd dienstverlener van de kmo-portefeuille inzake advies en opleidingen. Voor projecten met de kmo-portefeuille advies zal de focus liggen op betere productiviteit, minder ziekteverzuim, lagere werkdruk, minder personeelsverloop, betere efficiëntie, etc. Voor projecten met de kmo-portefeuille opleiding wil B-Tonic bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van de individuele professionals en teams binnen een bedrijf door middel van opleidingen.
Onze partners
B-Tonic is member of:
© B-Tonic 2022. All rights reserved.
*B-Tonic is a subsidiary of Baloise, not an insurance company​
Wil je deel uitmaken van de community?
Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.