Welzijnsbeleidplanner

Download de whitepaper
Hybride werken 4.0

Medewerkers met een hoge mate van hybride werk lopen minder risico op een burn-out.

Hybride werken is here to stay en dat is goed nieuws, zowel voor de onderneming als de medewerker. Maar hoe gaan we die nieuwe manier van werken succesvol en duurzaam implementeren? Het welzijnsplatform B-Tonic, een dochteronderneming van Baloise Insurance, schreef in samenwerking met Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) een whitepaper dat hiervoor een concreet kader wil bieden.

Meer dan twee jaar na de uitbraak heeft België de COVID-19-crisis vrij goed onder controle en zijn zo goed als alle bedrijven en organisaties terug operationeel. En meteen duikt een ernstig probleem op: de zogenaamde kantoortijgers willen niets liever dan terug voltijds naar kantoor, terwijl de huismussen 100 % telewerk verkiezen. De restgroep wil een oplossing ergens tussenin. De argumenten van tijgers en mussen lopen grotendeels gelijk: nood aan focustijd, samenwerking, werk-privébalans.

Studies tonen aan dat wie hybride werkt minder kans loopt op een burn-out en meer plezier in zijn werk beleeft. Dit betekent dat hybride werken mogelijkheden biedt voor bedrijven om het welzijn van hun medewerkers te vergroten.

Hoe je de nieuwe manier van werken succesvol en duurzaam kan implementeren kan je lezen in de whitepaper Hybride werken 4.0.

relatie-hybride-werken-welzijn-b-tonic

Ja, ik wil gratis de ‘Whitepaper Hybride werken 4.0​’ downloaden