Oplossingen

Van duurzaam welzijnsinitiatieven tot rapportage en actieplan en alles in overeenstemming met de sociale pijler van ESG

Jouw succes als organisatie is nauw verbonden met het welzijn van je medewerkers.
Daarom bieden we een breed scala aan oplossingen op maat om jou te helpen floreren. 

People Sustainability Scan:
Krijg inzicht in jouw duurzaam welzijnsinitiatieven.

De People Sustainability scan brengt alle welzijnsinspanningen van je onderneming in kaart en koppelt deze aan de 17 SDG’s. Resultaat is een duidelijk overzicht, eventueel gekoppeld aan advies voor optimalisatie, dat perfect dienst doet als rapporteringstool voor de ESG rapportage. In de ESG-rapportering valt wellbeing onder de S van Social, naast de twee andere pijlers Environmental & Governance.

ESG-basis:

  • SDG definiëren & leren kennen
  • Impactanalyses – People Sustainability Scan
  • Transformatie begeleiding & workshops
  • Duurzaamheids­projecten gekoppeld aan de Social pijler uit ESG
  • Rapportering & gegevensuitwisseling
pss report screenshot

Op welke manier kunnen we jouw organisatie nog helpen?

Afhankelijk van de vraag en nood van je organisatie bieden we onderstaande topics op verschillende manieren aan:

Bedrijfscans

data-gedreven scan en rapportage van de huidige situatie op team- of bedrijfsniveau.

Advies & Consultancy

voor maximale impact op een korte termijn

Teamcoaching

voor bepaalde topics en issues is een coaching op teamniveau ideaal

Workshops

dynamische en interactieve sessie(s)

Keynotes

inspirerende deep dive van één van onze experts

E-learning

videopresentaties, doe-opdrachten en tutorials via ons digitaal leerplaform

Game

leer meer over een topic op een interactieve en fun manier

Enkele tools om mee te meten

b tonic oplossingen2

Resilience Scan

De Resilience Scan peilt hoe het met het mentaal welzijn en de veerkracht van je medewerkers gesteld is en voegt de resultaten samen in een overzichtelijk rapport. 

Lees meer…

b tonic oplossingen3

Bio Age Scan

Gelukkige en gemotiveerde teams zijn de motor van elk succesvol bedrijf. Dankzij de leeftijdsscan hou je als hr-verantwoordelijke, leidinggevende of ondernemer de vinger aan de pols van de gezondheid van je medewerkers, met een grote focus op veerkracht en mentaal welzijn.

Lees meer…

b tonic blog

Moodchecker

Een goed functionerend team is belangrijk voor het bereiken van doelen en het realiseren van succes, dus het is van belang dat de teamleider de stemming en motivatie van het team in de gaten houdt en waar nodig actie onderneemt. De Moodchecker brengt al deze belangrijke data overzichtelijk in kaart.

Lees meer…

Two businesswomen having a discussion while looking at a laptop screen

Diversiteitsscan

De diversiteitsscan is een speciale methode om de demografische kenmerken van medewerkers, zoals etniciteit en genderidentiteit, te onderzoeken door gegevens te verzamelen. Het wordt gebruikt als hulpmiddel om de startstatus te bepalen en om de impact van diversiteitsbeleid te meten.

Lees meer…

Samen impact maken?
Contacteer ons!

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Keynotes en workshops met volgende thema's:

footer image siviglia berto

Duurzaamheid, sociale pijler van ESG

Deze keynote of workshop belicht het belang van ESG en medewerkers welzijn voor een succesvolle duurzaamheidsstrategie. Ontdek hoe je jouw initiatieven kunt meten en koppelen aan de SDGs en good work goals. Vergroot je winst én maak een positieve impact op mens, planeet en portemonnee.

De Lijn Marketingdag Lamot 07 11 23

Provotyping

Ontdek hoe je met Stefaan Vandist een verbindend toekomstverhaal voor jouw organisatie kunt creëren. Leer ‘Provotypen’: het construeren en tastbaar maken van duurzame toekomstbeelden voor groter engagement en impactvolle innovatie. Bouw met deze workshop aan een duurzamere toekomst.

pexels photo 313690

Psychosociaal welzijn

Leer effectief omgaan met collega’s die te maken hebben met psychosociale problemen zoals stress of burn-out. Ontdek hoe je als leidinggevende en teamlid kunt reageren en ondersteunen. ‘Hoe om te gaan met collega’s in moeilijkheden’ biedt praktische tools en begeleiding om lastige situaties aan te pakken.

b tonic mentale veekracht

Mentale veerkracht

Het is belangrijk voor werkgevers om de mentale gezondheid van medewerkers te ondersteunen en een cultuur te creëren die burn-out helpt voorkomen.

b tonic diversiteit inclusie

Diversiteit en inclusie

Verscheidene organisaties nemen diversiteit en inclusie op als een kernwaarde. Toch is het niet altijd evident om die goede intenties om te zetten naar de praktijk op de werkvloer.

b tonic focus productiviteit

Focus en productiviteit

Focus is een schaars goed in deze digitale tijden. Nochtans is een goede focus op de werkplek essentieel voor de productiviteit, efficiëntie en kwaliteit.

b tonic stressbestrijding

Stressbeheersing

Stress is vaak de onzichtbare vijand van de drive en motivatie van je medewerkers. Belangrijk is om stressmanagement mee op de radar van je welzijnbeleid te zetten.

b tonic voeding

Gezonde voeding

Gezonde voeding is de motor achter het energiepeil van je medewerkers. Voor bepaalde medewerkers is een gezond en regelmatige eetpatroon niet altijd evident en kan de motor beginnen sputteren.

b tonic communicatie

Communicatie en samenwerking

Open communicatie en inclusief samenwerken zijn onmisbaar voor het optimaal functioneren van teams en helpen bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

b tonic zelfleiderschap

Zelfleiderschap

Medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen professionele ontwikkeling dragen bij aan een positieve en stimulerende werkomgeving. Dit bevordert zowel de groei van de medewerker als deze van de organisatie.  

b tonic sport

Beweging

Fysiek fitte medewerkers zijn energieker, hebben minder kans op gezondheidsproblemen en hebben hogere niveaus van motivatie en betrokkenheid op het werk.  

b tonic ergonomie

Ergonomie

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel betere mentale focus.

b tonic slaap

Slaap

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor de gezondheid en de recuperatie van je medewerkers. Inzetten op hun slaapkwaliteit verbetert de focus, stemming en het algehele welzijn op het werk.  

b tonic shiften

Shiften

Shiftwerkers verdienen extra aandacht binnen het welzijnbeleid. De onregelmatige werktijden zorgen voor een combinatie aan uitdagingen op gebied van voeding, slaap, beweging etc.

b tonic motivatie

Motivatie

Een gemotiveerde medewerker is een gelukkige en productieve medewerker. Belangrijk is dus om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren met oog voor erkenning en groeimogelijkheden.

AMS Sustainable Transformation

Rapportage

Een handige software tool die alle data verzamelt en verwerkt tot een handig en uniek rapportage-instrument. Dankzij onze rapportagetool kan je het effect van de welzijnsiniatieven op de voet volgen en hou je de vinger aan de pols van je onderneming. Het resultaat is een gestructureerd welzijnsbeleid.

b tonic blog

Maak dit jaar nog gebruik van opleidingssubsidie

Investeer in werkbaar werk en het welzijn van jouw medewerkers en ontvang tot € 9.000 subsidie door middel van de werkbaarheidscheques.

B-Tonic is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille en ons welzijnsbeleid komt in aanmerking voor Werkbaarheidscheques.

Enkele van onze klanten

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl