Zo breng je je duurzame welzijnsinitiatieven in kaart

We begrijpen dat jouw succes als organisatie nauw verbonden is met het welzijn van je medewerkers en teams.
Daarom bieden we een breed scala aan oplossingen die zijn ontworpen om jou te helpen floreren. Wat hebben wij voor jou?

People Sustainability Scan:
Krijg inzicht in jouw duurzaam welzijnsinitiatieven.

De People Sustainability scan brengt alle welzijnsinspanningen van je onderneming in kaart en koppelt deze aan de 17 SDG’s. Resultaat is een duidelijk overzicht, eventueel gekoppeld aan advies voor optimalisatie, dat perfect dienst doet als rapporteringstool voor de ESG rapportage. In de ESG-rapportering valt wellbeing onder de S van Social, naast de twee andere pijlers Environmental & Governance.

Op welke manier kunnen we jouw bedrijf nog helpen?

B-Tonic biedt oplossingen waarmee directieleden, managementteams, HR-professionals, preventieadviseurs en andere belanghebbenden effectief duurzaam welzijnsbeleid kunnen ontwikkelen. Wij helpen bij het identificeren van prioriteiten en het naadloos implementeren van weloverwogen welzijnsinitiatieven.
Bedrijfscans

duidelijk, data-gedreven overzicht van de huidige stand van zaken binnen een bepaald thema op team- of bedrijfsniveau

Advies & Consultancy

voor maximale impact op een korte tijd

Teamcoaching

voor bepaalde topics en issues is een coaching op teamniveau ideaal

Workshops

dynamische en interactieve sessie(s)

Keynotes

inspirerende deep dive van één van onze experts

E-learning

videopresentaties, doe-opdrachten en tutorials via ons digitaal leerplaform

Game

leer meer over een topic op een interactieve en fun manier

Kies de thema's en tools voor je duurzaam welzijnsbeleid:

b tonic veerkracht

Resilience Scan

De B-Tonic Resilience Scan peilt hoe het met het mentaal welzijn en de veerkracht van je medewerkers gesteld is en voegt de resultaten samen in een overzichtelijk rapport. 

Lees meer…

b tonic blog

Bio Age Scan

Gelukkige en gemotiveerde teams zijn de motor van elk succesvol bedrijf. Dankzij onze unieke B-Tonic leeftijdsscan hou je als hr-verantwoordelijke, leidinggevende of ondernemer de vinger aan de pols van de gezondheid van je medewerkers, met een grote focus op veerkracht en mentaal welzijn.

Lees meer…

Thoughtful-young-woman-looking-away-while-sitting-with-smart-phone-in-bedroom-1-768x512

Moodchecker

Een goed functionerend team is belangrijk voor het bereiken van doelen en het realiseren van succes, dus het is van belang dat de teamleider de stemming en motivatie van het team in de gaten houdt en waar nodig actie onderneemt. De Moodchecker brengt al deze belangrijke data overzichtelijk in kaart.

Lees meer…

b tonic mentale veekracht

Mentale veerkracht

Het is belangrijk voor werkgevers om de mentale gezondheid van medewerkers te ondersteunen en een cultuur te creëren die burn-out helpt voorkomen.

b tonic diversiteit inclusie

Diversiteit en inclusie

Verscheidene organisaties nemen diversiteit en inclusie op als een kernwaarde. Toch is het niet altijd evident om die goede intenties om te zetten naar de praktijk op de werkvloer.

b tonic focus productiviteit

Focus en productiviteit

Focus is een schaars goed in deze digitale tijden. Nochtans is een goede focus op de werkplek essentieel voor de productiviteit, efficiëntie en kwaliteit.

b tonic stressbestrijding

Stressbeheersing

Stress is vaak de onzichtbare vijand van de drive en motivatie van je medewerkers. Belangrijk is om stressmanagement mee op de radar van je welzijnbeleid te zetten.

b tonic voeding

Gezonde voeding

Gezonde voeding is de motor achter het energiepeil van je medewerkers. Voor bepaalde medewerkers is een gezond en regelmatige eetpatroon niet altijd evident en kan de motor beginnen sputteren.

b tonic communicatie

Communicatie en samenwerking

Open communicatie en inclusief samenwerken zijn onmisbaar voor het optimaal functioneren van teams en helpen bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

b tonic zelfleiderschap

Zelfleiderschap

Medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen professionele ontwikkeling dragen bij aan een positieve en stimulerende werkomgeving. Dit bevordert zowel de groei van de medewerker als deze van de organisatie.  

b tonic sport

Beweging

Fysiek fitte medewerkers zijn energieker, hebben minder kans op gezondheidsproblemen en hebben hogere niveaus van motivatie en betrokkenheid op het werk.  

b tonic ergonomie

Ergonomie

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel betere mentale focus.

b tonic slaap

Slaap

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor de gezondheid en de recuperatie van je medewerkers. Inzetten op hun slaapkwaliteit verbetert de focus, stemming en het algehele welzijn op het werk.  

b tonic shiften

Shiften

Shiftwerkers verdienen extra aandacht binnen het welzijnbeleid. De onregelmatige werktijden zorgen voor een combinatie aan uitdagingen op gebied van voeding, slaap, beweging etc.

b tonic motivatie

Motivatie

Een gemotiveerde medewerker is een gelukkige en productieve medewerker. Belangrijk is dus om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren met oog voor erkenning en groeimogelijkheden.

Rapportage

Wij ontwikkelden een software tool die alle data verzamelt en verwerkt tot een handig en uniek rapportage-instrument. Dankzij je persoonlijke dashboard kan je het effect van de welzijnsiniatieven op de voet volgen en hou je de vinger aan de pols van je onderneming. Het resultaat is een gestructureerd welzijnsbeleid.

b tonic blog

Maak dit jaar nog gebruik van opleidingssubsidie

Investeer in werkbaar werk en het welzijn van jouw medewerkers en ontvang tot € 10.000 subsidie door middel van de werkbaarheidscheques.

B-Tonic is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille en ons welzijnsbeleid komt in aanmerking voor Werkbaarheidscheques.

Enkele van onze klanten