Over ons

Welzijn als hefboom voor succes

B-Tonic helpt organisaties om het welzijn op het werk te verhogen. We doen dit door middel van advies, opleidingen en een hele set aan wetenschappelijk onderbouwde tests en scans. Dankzij een strategisch en duurzaam welzijnsbeleid verbeteren we de mentale en fysieke gezondheid van ondernemers en hun medewerkers. Als strategische wellbeing partner werken we zowel preventief als oplossingsgericht. Zo wordt welzijn de hefboom voor het verhogen van de motivatie, connectiviteit en ook de productiviteit van de medewerkers. Want een medewerker die gemotiveerd is en goed in zijn vel zit, duwt een onderneming automatisch mee richting succes.

Siviglia BertoManaging Director B-Tonic*

*B-Tonic is een initiatief van Baloise. Waarom? Simpel. Omdat wij niet alleen een verzekeringsmaatschappij willen zijn maar ook een gezondheidsmaatschappij. Met bescherming voor je bezit. Maar ook met groot engagement voor ieders lichamelijke en geestelijke gezondheid. B-Tonic is geen verzekeringsmaatschappij wel een dochteronderneming van Baloise.

Mission statement

B-Tonic verbindt mensen met duurzaamheid en welzijn via de uitrol van langetermijntrajecten. Hierbij geven we prioriteit aan de gezondheid, het geluk en het algemeen welzijn van zowel individuen, organisaties als de samenleving in z’n geheel. Ons doel is om een positieve impact te creëren door een duurzame aanpak te bevorderen die ten goede komt aan de medewerkers, maar ook bijdraagt aan een meer veerkrachtige en duurzame toekomst voor iedereen.

Hoe: B-Tonic verbindt mensen met duurzaamheid en welzijn door initiatieven te implementeren die prioriteit geven aan de gezondheid, het geluk en het algemeen welzijn van individuen, organisaties en de samenleving als geheel.

Waarom: Ons doel is om een positieve impact te creëren door een duurzame aanpak te bevorderen waar zowel de medewerkers als de samenleving baat bij hebben.

Wat: Via onze professionele langetermijntrajecten bieden wij – steeds met de SDG’s als kompas – resources en programma’s. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de werk/privé-balans, het optimaliseren van het bedrijfswelzijn, het ondersteunen van de geestelijke gezondheid en het investeren in professionele ontwikkeling. Wij geloven dat we door te investeren in dit soort van sleutelinitiatieven een duurzamere en positievere werkcultuur kunnen creëren, wat dan weer een positief effect heeft op de betrokkenheid, retentie en productiviteit van de medewerkers.

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

annelies theunissen

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl