Veerkracht-Scan

Test de veerkracht van je team. Doe de Resilience Scan

Hulp in de strijd tegen 'de nieuwe pandemie'

Onderzoek toont dat er vandaag 60% meer medewerkers op de rand van een burn-out staan dan voor corona. Daarvan loopt 1 op 3 een (hoog) risico om binnenkort uit te vallen. De Resilience Scan peilt hoe het met het mentaal welzijn en de veerkracht van je medewerkers gesteld is en voegt de resultaten samen in een overzichtelijk rapport. Een belangrijke tool in de strijd met wat gezondheidswatchers ‘de nieuwe pandemie’ noemen. 

Voor hr-managers, leidinggevenden en ondernemers wordt het mentaal welzijn van hun medewerkers dé absolute topprioriteit voor de komende jaren. De reden is voor de hand liggend: gelukkige en gezonde medewerkers zijn meer gemotiveerd en vallen minder snel uit.

Een makkelijke opdracht is dit echter niet: menselijke gevoelens zijn niet zwart-wit en laten zich – ook door de persoon zelf – vaak moeilijk lezen. Daarom ontwikkelde B-Tonic samen met burn-outexperts een deskundige vragenlijst die peilt naar de mentale veerkracht van je medewerkers.

Het is dus een snelle en handige tool waarmee je de vinger aan de pols houdt van je bedrijf. Na afloop van de test volgt een uitgebreid rapport dat weergeeft hoe het met je medewerkers gesteld is en welke aandachtspunten gesignaliseerd werden.

Onze Resilience Scan is gebaseerd op rapporten en adviezen van burn-outexperts enerzijds en op basis van actuele wetenschappelijke literatuur anderzijds. Elke parameter werd zorgvuldig onderzocht en wetenschappelijk gevalideerd. Dit geeft gebruikers een realistisch beeld over hoe het met de mentale veerkracht gesteld is. Deze tool is louter voor screening bedoeld en is geen diagnostische test. Voor een grondige diagnose is extra onderzoek door een arts vereist. 

burnout

Ja, ik wil graag de Resilience Scan doen met mijn organisatie

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl