Welzijnsbeleid: jouw oplossing op maat

Bekijk en kies de bouwstenen voor jouw onderneming

Zo bouw je een duurzaam welzijnsbeleid op maat

Elke onderneming is uniek en elke medewerker is uniek. Daarom geloven wij niet in een ‘one size fits all’ welzijnsbeleid. B-Tonic helpt jou om een impactvol en duurzaam traject uit te bouwen, gedragen door de vier essentiele welzijnsfundamenten:

Bekijk en kies hieronder welke thema’s voor jouw onderneming belangrijk zijn en de bouwstenen zullen vormen van jouw welzijnsbeleid op maat.

b tonic mentale veekracht

Mentale veerkracht

Het is belangrijk voor werkgevers om de mentale gezondheid van medewerkers te ondersteunen en een cultuur te creëren die burn-out helpt voorkomen.

b tonic diversiteit inclusie

Diversiteit en inclusie

Verscheidene organisaties nemen diversiteit en inclusie op als een kernwaarde. Toch is het niet altijd evident om die goede intenties om te zetten naar de praktijk op de werkvloer.

b tonic focus productiviteit

Focus en productiviteit

Focus is een schaars goed in deze digitale tijden. Nochtans is een goede focus op de werkplek essentieel voor de productiviteit, efficiëntie en kwaliteit.

b tonic stressbestrijding

Stressbeheersing

Stress is vaak de onzichtbare vijand van de drive en motivatie van je medewerkers. Belangrijk is om stressmanagement mee op de radar van je welzijnbeleid te zetten.

b tonic voeding

Gezonde voeding

Gezonde voeding is de motor achter het energiepeil van je medewerkers. Voor bepaalde medewerkers is een gezond en regelmatige eetpatroon niet altijd evident en kan de motor beginnen sputteren.

b tonic communicatie

Communicatie en samenwerking

Open communicatie en inclusief samenwerken zijn onmisbaar voor het optimaal functioneren van teams en helpen bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

b tonic zelfleiderschap

Zelfleiderschap

Medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen professionele ontwikkeling dragen bij aan een positieve en stimulerende werkomgeving. Dit bevordert zowel de groei van de medewerker als deze van de organisatie.  

b tonic sport

Beweging

Fysiek fitte medewerkers zijn energieker, hebben minder kans op gezondheidsproblemen en hebben hogere niveaus van motivatie en betrokkenheid op het werk.  

b tonic ergonomie

Ergonomie

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel betere mentale focus.

b tonic slaap

Slaap

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor de gezondheid en de recuperatie van je medewerkers. Inzetten op hun slaapkwaliteit verbetert de focus, stemming en het algehele welzijn op het werk.  

b tonic shiften

Shiften

Shiftwerkers verdienen extra aandacht binnen het welzijnbeleid. De onregelmatige werktijden zorgen voor een combinatie aan uitdagingen op gebied van voeding, slaap, beweging etc.

b tonic motivatie

Motivatie

Een gemotiveerde medewerker is een gelukkige en productieve medewerker. Belangrijk is dus om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren met oog voor erkenning en groeimogelijkheden.

Op welke manier kunnen we jouw bedrijf helpen?

Afhankelijk van het onderwerp en van de vraag en noden van de onderneming bieden we bovenstaande topics op verschillende manieren aan:

Bedrijfscan

duidelijk, data-gedreven overzicht van de huidige stand van zaken binnen een bepaald thema op team- of bedrijfsniveau

E-learning

videopresentaties, doe-opdrachten en tutorials via ons digitaal leerplaform

Teamcoaching

voor bepaalde topics en issues is een coaching op teamniveau ideaal

Workshop

dynamische en interactieve sessie(s)

Keynote

inspirerende deep dive van één van onze experts

Individuele begeleiding

voor maximale impact op een korte tijd

Game

leer meer over een topic op een interactieve en fun manier

b tonic blog

B-Tonic voordelen

B-Tonic is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille en ons welzijnsbeleid komt in aanmerking voor Werkbaarheidscheques.

wse kwaliteitsregistratie kmo portefeuille

Enkele van onze klanten

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl