Wat B-Tonic voor jouw organisatie kan betekenen

Kies duurzame welzijnsinitiatieven voor je medewerkers

B-Tonic helpt organisaties bouwen aan een duurzaam welzijnsbeleid. Geen losse ad-hoc initiatieven, wel concrete en structurele welzijnsoplossingen op maat van je bedrijf met een meetbare impact op het welbevinden, de motivatie en de productiviteit van elke medewerker.

Gebruik je Baloise winstdeelname om het duurzame welzijn van je team te verbeteren en krijg er 15 % extra bovenop

Ben je ondernemer, HR-manager of duurzaamheidscoördinator en besluit je jullie winstdeelname in te zetten voor het duurzame welzijn van je medewerkers? Dan kun je dit geld bij B-Tonic investeren en krijg je van ons 15 % meer waarde voor je geld.

Hoe bekom ik dit voordeel?
Neem contact op.

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

+32 (0) 472 67 78 27
annelies.theunissen@b-tonic.be

Op welke manier kunnen we jouw organisatie helpen?

Afhankelijk van de vraag en nood van je organisatie bieden we onderstaande tools aan om jouw welzijnstopics te faciliteren.

Bedrijfscans

data-gedreven scan en rapportage van de huidige situatie op team- of bedrijfsniveau.

Advies & Consultancy

voor maximale impact op een korte termijn

Teamcoaching

voor bepaalde topics en issues is een coaching op teamniveau ideaal

Workshops

dynamische en interactieve sessie(s)

Keynotes

inspirerende deep dive van één van onze experts

E-learning

videopresentaties, doe-opdrachten en tutorials via ons digitaal leerplaform

Game

leer meer over een topic op een interactieve en fun manier

Tools voor je duurzaam welzijnsbeleid:

b tonic veerkracht

Resilience Scan

De Resilience Scan peilt hoe het met het mentaal welzijn en de veerkracht van je medewerkers gesteld is en voegt de resultaten samen in een overzichtelijk rapport. 

Lees meer…

b tonic blog

Bio Age Scan

Gelukkige en gemotiveerde teams zijn de motor van elk succesvol bedrijf. Dankzij de leeftijdsscan hou je als hr-verantwoordelijke, leidinggevende of ondernemer de vinger aan de pols van de gezondheid van je medewerkers, met een grote focus op veerkracht en mentaal welzijn.

Lees meer…

Thoughtful-young-woman-looking-away-while-sitting-with-smart-phone-in-bedroom-1-768x512

Moodchecker

Een goed functionerend team is belangrijk voor het bereiken van doelen en het realiseren van succes, dus het is van belang dat de teamleider de stemming en motivatie van het team in de gaten houdt en waar nodig actie onderneemt. De Moodchecker brengt al deze belangrijke data overzichtelijk in kaart.

Lees meer…

Keynotes en workshops met volgende thema's:

b tonic mentale veekracht

Mentale veerkracht

Het is belangrijk voor werkgevers om de mentale gezondheid van medewerkers te ondersteunen en een cultuur te creëren die burn-out helpt voorkomen.

b tonic diversiteit inclusie

Diversiteit en inclusie

Verscheidene organisaties nemen diversiteit en inclusie op als een kernwaarde. Toch is het niet altijd evident om die goede intenties om te zetten naar de praktijk op de werkvloer.

b tonic focus productiviteit

Focus en productiviteit

Focus is een schaars goed in deze digitale tijden. Nochtans is een goede focus op de werkplek essentieel voor de productiviteit, efficiëntie en kwaliteit.

b tonic stressbestrijding

Stressbeheersing

Stress is vaak de onzichtbare vijand van de drive en motivatie van je medewerkers. Belangrijk is om stressmanagement mee op de radar van je welzijnbeleid te zetten.

b tonic voeding

Gezonde voeding

Gezonde voeding is de motor achter het energiepeil van je medewerkers. Voor bepaalde medewerkers is een gezond en regelmatige eetpatroon niet altijd evident en kan de motor beginnen sputteren.

b tonic communicatie

Communicatie en samenwerking

Open communicatie en inclusief samenwerken zijn onmisbaar voor het optimaal functioneren van teams en helpen bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

b tonic zelfleiderschap

Zelfleiderschap

Medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen professionele ontwikkeling dragen bij aan een positieve en stimulerende werkomgeving. Dit bevordert zowel de groei van de medewerker als deze van de organisatie.  

b tonic sport

Beweging

Fysiek fitte medewerkers zijn energieker, hebben minder kans op gezondheidsproblemen en hebben hogere niveaus van motivatie en betrokkenheid op het werk.  

b tonic ergonomie

Ergonomie

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel betere mentale focus.

b tonic slaap

Slaap

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor de gezondheid en de recuperatie van je medewerkers. Inzetten op hun slaapkwaliteit verbetert de focus, stemming en het algehele welzijn op het werk.  

b tonic shiften

Shiften

Shiftwerkers verdienen extra aandacht binnen het welzijnbeleid. De onregelmatige werktijden zorgen voor een combinatie aan uitdagingen op gebied van voeding, slaap, beweging etc.

b tonic motivatie

Motivatie

Een gemotiveerde medewerker is een gelukkige en productieve medewerker. Belangrijk is dus om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren met oog voor erkenning en groeimogelijkheden.

Van duurzaam welzijnsinitiatieven tot rapportage en actieplan en alles in overeenstemming met de sociale pijler van ESG

Jouw succes als organisatie is nauw verbonden met het welzijn van je medewerkers.
Daarom bieden we een breed scala aan oplossingen op maat om jou te helpen floreren. 

People Sustainability Scan:
Krijg inzicht in jouw duurzame welzijnsinitiatieven.

De People Sustainability scan brengt alle welzijnsinspanningen van je onderneming in kaart en koppelt deze aan de 17 SDG’s. Resultaat is een duidelijk overzicht, eventueel gekoppeld aan advies voor optimalisatie, dat perfect dienst doet als rapporteringstool voor de ESG rapportage. In de ESG-rapportering valt wellbeing onder de S van Social, naast de twee andere pijlers Environmental & Governance.

ESG-basis:

  • SDG definiëren & leren kennen
  • Impactanalyses – People Sustainability Scan
  • Transformatie begeleiding & workshops
  • Duurzaamheids­projecten gekoppeld aan de Social pijler uit ESG
  • Rapportering & gegevensuitwisseling
pss report screenshot
b tonic blog

Verhoog het bedrag van je winstdeelname door gebruik te maken van opleidingssubsidie

Investeer in werkbaar werk en het welzijn van jouw medewerkers en ontvang tot € 9.000 subsidie door middel van de werkbaarheidscheques.

B-Tonic is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille en ons welzijnsbeleid komt in aanmerking voor Werkbaarheidscheques.

Enkele van onze klanten

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?