Home » Sustainable Development Goals » Maak kennis met de Good work goals
Maak kennis met de Good work goals
Wat zijn de Good work goals?
De Good work goals streven naar een werkomgeving die veiliger, gezonder, veerkrachtiger, inclusiever, gelukkiger, evenwichtiger, duurzamer, ondersteunender, zinvoller en verantwoordelijker is.
De Good work goals doen dit door een reeks acties voor te stellen in elk van deze 10 domeinen, die werkgevers kunnen nemen om een goede werkomgeving voor hun medewerkers te garanderen.
In samenwerking met Antwerp Management School definieerde B-Tonic de Good work goals om te benadrukken dat goede werkomstandigheden een aantoonbare verantwoordelijkheid zijn, niet alleen in tijden van stabiliteit en welvaart, maar ook – en zelfs nog meer – in tijden van crisis en herstel.
Maak kennis met de 10 Good work goals
- Veilig werken
Het bevorderen van een werkomgeving waarin incidenten, ongelukken of omstandigheden die de fysieke gezondheid van medewerkers bedreigen of schaden, worden voorkomen.
2. Gezond werk
Het bevorderen van een werkomgeving die fysieke gezondheid en activiteit, ergonomie, gezonde voeding en positief mentaal welzijn onder medewerkers stimuleert en mogelijk maakt.
3. Veerkrachtig werk
Het stimuleren van een werkomgeving die medewerkers ondersteunt in hun vermogen om positief om te gaan met stress en zich aan te passen aan onverwachte of belangrijke veranderingen.
4. Inclusief werk
Het stimuleren van een werkomgeving die de diversiteit van medewerkers ondersteunt en niet discrimineert op basis van geslacht, ras, religie of andere kenmerken.
5. Gelukkig werk
Het stimuleren van een werkomgeving die prioriteit geeft aan werktevredenheid, voldoening van medewerkers en een teamcultuur.
6. Evenwichtig werk
Het stimuleren van een werkomgeving die een gezond evenwicht ondersteunt tussen werktijd en niet-werktijd, en relaties binnen en buiten de werkplek.
7. Duurzaam werk
Het stimuleren van een werkomgeving die milieubewustzijn en actie om de impact op natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen te verminderen bevordert.
8. Ondersteunend werk
Het stimuleren van een werkomgeving die de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers ondersteunt en medewerkers eerlijk beloont.
9. Betekenisvol werk
Het stimuleren van een werkomgeving waarin medewerkers het gevoel hebben dat ze een positieve bijdrage leveren aan een groter maatschappelijk doel en aan de behoeften van alle belanghebbenden.
10. Verantwoordelijk werk
Het stimuleren van een werkomgeving die medewerkers de kans geeft om actie te ondernemen voor een betere maatschappij en een beter milieu, bijvoorbeeld door vrijwilligersprogramma’s voor medewerkers.
Ben jij ook op zoek naar een duurzaam welzijnsbeleid waarin de mens centraal staat? Op onze pagina over People Sustainability ontdek je er alles over.
De SDG’s tonen de weg Inhoud: Pagina 1 Juist doen heeft weinig nadelen De SDG’s verzekeren de toekomst van je bedrijf Maatschappelijk belang wordt bedrijfsbelang...
Top 5 SDG’s met directe impact op wellbeing De indicatoren op basis waarvan de uitvoering van SDG’s kan worden gevolgd, zijn in eerste instantie bedoeld...
Hoe bouwen aan een wellbeing-cultuur? De Wereldgezondheidsorganisatie definieert gezondheid als de som van een opperste fysiek, mentaal en sociaal wellbeing. Dat betekent inherent dat je...
CSRD – Wie moet wanneer rapporteren? De toepassing van de CSRD verloopt in drie fasen. De schaalgrootte van je onderneming bepaalt in welke fase jouw...
Good life goals vertalen SDG’s naar ieders leven De Good life goals richten zich op het individu in het bereiken van de ambities van de...
‘Zij die oplossingen bieden, zullen de winnaars zijn’ Siviglia Berto, Managing Director van B-Tonic, legt uit waarom de SGS’s zo belangrijk zijn voor de ‘why’...