Hoe rauw is rouw

De dood en afscheid zijn zaken die we ver buiten ons leven proberen te houden en waar we angstig over zijn. In deze podcast ‘Hoe rauw is rouw?’, gemaakt in opdracht van KU Leuven Sonoor wil Manu Keirse thema’s als de dood, verdriet en rouwen bespreekbaar maken in heldere en duidelijke taal. Want ze horen nu eenmaal bij het leven en leren ons ook iets heel moois. Professor Keirse: ‘Mocht ik minister van Onderwijs zijn, werd ‘omgaan met verlies’ een verplicht vak op school. Want leren over verdiet is leren over liefde en verbondenheid, en dus heel belangrijk.’

Als je medewerker een dierbare verliest, komt zijn/haar wereld tot stilstand. Ook een confrontatie met de dood van een eigen medewerker laat je bedrijf niet onberoerd.

Een rouwproces is heftig. Er is geen vast stappenplan: rouwen gaat gepaard met vallen en opstaan. Een helpende hand die de nodige steun en richting geeft, is dus zeker welkom. Onze rouwbegeleiders staan klaar met professioneel advies om de nabestaande te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Kan een medewerker persoonlijke hulp gebruiken? Of is er nood aan groepsbegeleiding?

Baloise Insurance begeleidt nabestaanden van overleden klanten met een groepsverzekering gratis bij hun rouwproces. De verzekeraar schakelt daarvoor de hulp in van erkende professionele rouwtherapeuten.

Want naast de praktische, administratieve en financiële bekommernissen waarvoor onder meer al uitvaartverzekeringen bestaan, blijft het verlies van een dierbare een emotionele rollercoaster waar de nabestaanden in terechtkomen. Ondersteuning op zo’n ingrijpend moment in iemands leven is welkom.

b tonic
Vraag een vrijblijvend gesprek aan met een van onze rouwbegeleiders

Ieder rouwproces is anders en iedere rouwende heeft andere noden. Loop je ergens tegenaan? Heb je het moeilijk? Heb je nood een gesprek? Vraag hier een gesprek aan. Onze rouwbegeleiders staan klaar om je met professioneel advies zo goed mogelijk te ondersteunen in je verlies.

'We streven er al geruime tijd naar om van een traditioneel verzekeringsproductaanbod te evolueren naar meer servicegedreven oplossingen die inspelen op de behoeften van onze klanten. Als verzekeraar blijven we het belangrijk vinden om naast het uitkeren van schadevergoedingen, ook morele bijstand te leveren. We willen met andere woorden een persoonlijke band onderhouden met onze klanten. Dankzij ons welzijnsplatform B-Tonic en Wellbeing assistance krijgen nabestaanden hulp en begeleiding van een rouwexpert. Vooral in deze tijden waarin alles digitaal verloopt, vinden we het meer dan ooit essentieel om onze klanten en hun familie menselijk en persoonlijk te blijven benaderen.'

Jan Scheepers
Directeur Levensverzekeringen Baloise Insurance
Kunnen we ondersteuning bieden binnen jouw bedrijf?