Winstdeelname Baloise

Zet je winstdeelname in voor het welzijn van je medewerkers en krijg 30 % extra.

Bij Baloise weten ze dat mensen het allerbelangrijkste zijn in een organisatie. Medewerkers en ondernemers die goed in hun vel en hun hoofd zitten, duwen een onderneming mee richting succes. Daarom zet Baloise volop in op het welzijn van haar klanten.

Jouw voordeel

Ben je klant bij Baloise en kies jij ervoor om jouw winstdeelname te investeren in het welzijn van jezelf, als bedrijfsleider, leidinggevende of ondernemer, en dat van je medewerkers? Dan kan je ervoor kiezen om dit bedrag om te zetten in een voucher bij ons (B-Tonic). Kies je hiervoor, dan verhoogt Baloise het bedrag van je winstdeelname met 30%.

flowWinstdeelnameArbeidsongevallen

Vaak gestelde vragen

Zijn jouw medewerkers, zoals bij Baloise, het allerbelangrijkste in je organisatie? Duwen zij je onderneming mee richting succes? Zet jij daarom met plezier in op het welzijn van je medewerkers? Wij ondersteunen je onderneming bij de opmaak en implementatie van een duurzaam welzijnsbeleid. Geen losse ad hoc initiatieven, wel concrete en structurele welzijnsoplossingen op maat van je bedrijf met een meetbare impact op het welbevinden, de motivatie en de productiviteit van elke medewerker.

Neem vrijblijvend contact op met Geertrui van B-Tonic. Zij kan je wegwijs maken.

Geertrui Cools
geertrui.cools@b-tonic.be
+32 (0)3 247 28 88

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 10.000.

Neen, het bedrag van je winstdeelname kan je enkel in zijn geheel opnemen.

Van datum uitgifte is de welzijnsvoucher nog 1 jaar geldig.
Neen, je kunt dit voordeel enkel verzilveren bij een winstdeelname in je individuele polis Arbeidsongevallen.

Dit kan zeker! B-Tonic biedt haar diensten aan in het Nederlands, Frans en Engels.

Over B-Tonic

B-Tonic helpt organisaties bouwen aan een duurzaam welzijnsbeleid. Geen losse ad hoc initiatieven, wel concrete en structurele welzijnsoplossingen op maat van je bedrijf met een meetbare impact op het welbevinden, de motivatie en de productiviteit van elke medewerker.

Jouw duurzame succesformule

B-Tonic ondersteunt op een duurzame manier, structureel en met visie op maat van je organisatie. Zo creëert B-Tonic een centrale cockpit voor je welzijnsbeleid. De succesformule bestaat uit drie stappen:

1. Scans en advies voor een duurzaam welzijnsbeleid

Onze bedrijfsscan brengt in kaart waar binnen je organisatie de optimalisaties zitten. Die analyse vullen we aan met de data uit onze wetenschappelijke scans die peilen naar de mentale, sociale en fysieke gezondheid van je medewerkers. Al die informatie brengen we samen in een onderbouwd en gedocumenteerd advies.

2. Plan op maat

We bieden een ruim aanbod aan thema’s, coaches, activiteiten en learning sessies, zowel online, offline als hybride. Jij selecteert, combineert en configureert de onderdelen die passen in jouw plan en budget en komt zo tot het ideale traject voor je bedrijf. Je stelt al een volwaardig traject samen vanaf € 30 excl. btw p.p.

Thema’s zijn: veerkracht, inclusie en diversiteit, teamcohesie en peoplemanagement, teambuilding, slaap, voeding en shiftwerk, ademhalingscontroles, ergonomie, digitale deconnectie, focus, duurzame toekomst, gewoonteverandering, voorkomen en omgaan met burn-out en absenteïsme.

3. Opvolging en rapportage

Dankzij je persoonlijk dashboard heb je steeds een duidelijk overzicht van de impact, het effect en de evolutie van je duurzaam welzijnsbeleid.

Bespaar 60% met de werkbaarheidscheque

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen.

Interessante blogartikels

27 mei, 2023

Burn-out: wat is dat nu eigenlijk? En hoe weet je of jij of iemand uit je team in de risico-zone zit? Door tijdig stresssignalen te...

16 januari, 2023

In het kader van de arbeidsdeal is elke onderneming vanaf nu verplicht om zijn medewerkers gedurende minstens vier dagen een opleiding aan te bieden. In...

13 oktober, 2022

Een langdurig zieke die niet meewerkt aan een re-integratietraject zal een deel van zijn ziekte-uitkering verliezen. De Kamer heeft de wet goedgekeurd waarvan de maatregelen..

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert