People Sustainability: zet de medewerkers centraal

De gezondheidscrisis was een keerpunt voor de manier waarop wij kijken naar het welzijn van onze medewerkers

Vandaag stoelen steeds meer organisaties hun beleid op de ESG-criteria. Ze proberen zichzelf opnieuw uit te vinden en te verbeteren in een bedrijfswereld waar de sociale- en milieubehoeften een steeds grotere prioriteit krijgen en waar duurzaamheid dé sleutel is geworden voor bedrijfstransformatie.

Het is de laatste jaren steeds duidelijker geworden dat duurzaamheid geen op zichzelf staand element of streven is, maar deel uitmaakt van een complexe verantwoordelijkheid die onstaat in het dna van een bedrijf. Dus:

Investeren in people sustainability loont

Vier types welzijn

Een welzijnsbeleid met impact moet focussen op vier dimensies: mentaal en emotioneel welzijn (inzicht in jezelf, omgaan met stress en tegenslag, wendbaarheid), fysiek welzijn (inzicht in je gezondheid), sociaal welzijn (in contact staan met collega’s, vrienden, familie, samenleving) en financieel welzijn (geldzaken op orde hebben en met financiële uitdagingen kunnen omgaan).

Het heeft geen zin om op die eerste drie in te zetten zonder de vierde. We hebben door de coronapandemie en de energiecrisis geleerd dat financieel welzijn cruciaal is. Je mag honderd-en-een initiatieven nemen: als mensen kopzorgen hebben omdat ze hun rekeningen niet betaald krijgen, werkt niets. Je kan er alles over lezen in ons trendrapport: b-tonic.be

Om medewerkers te helpen de juiste financiële keuzes te maken, ontwikkelde Baloise een online platform: gonna.be. Je kan er bijvoorbeeld simuleren wat er met je inkomen gebeurt als je uitvalt door ziekte.

Pagina 1 – Pagina 2 – Pagina 3

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?