ESG-engagement bepalend bij jobkeuze

15 mei, 2023

Onderwerpen:

SDG Scan

SDG-scan Meer weten over de SDG-scan? Ja, graag! Klim in de cockpit van je impactvol welzijnbeleid Een bedrijf kan beslissen om een SDG-scan uit te...

67% van de Belgen laat sollicitatiekeuze afhangen van ESG-beleid werkgever

De mate waarin een onderneming acties onderneemt op vlak van duurzaamheid wordt steeds crucialer voor zijn aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt. ESG-engagement is met andere woorden een bepalende factor van de employer brand.

Dit blijkt uit een onderzoek van rekruteringsspecialist PageGroup waarin 4.755 werkenden en werkzoekenden bevraagd werden rond duurzaamheidstopics. Niet minder dan 67% van de Belgische respondenten geeft aan dat de maturiteit van het ESG-beleid doorweegt op de beslissing om al dan niet te solliciteren bij een bedrijf.

Match met persoonlijke waarden

We hechten steeds meer belang aan onze persoonlijke waarden en willen deze terugvinden in onze job en bij onze werkgever. Laura Nibelle, Belux Senior HR manager en Head of D&I & CSR van PageGroup: ‘Wanneer je persoonlijke waarden matchen met die van je werkgever, is de kans groter dat je gelukkiger en meer geïnspireerd bent op je werk. Wanneer je werkethiek overeenkomt, zal je het gevoel hebben dat je een positieve impact hebt, op een manier die belangrijk is voor jou. En dat zal leiden tot een hoger welbevinden voor de medewerkers.’

Die match tussen je persoonlijke waarden en deze van je werkgever zorgt er namelijk voor dat je graag die extra mile gaat in je job. ‘Het is daarom dan ook belangrijk dat je voorafgaand aan de sollicitatie nagaat wat je eigen waarden zijn, en waarom je dit belangrijk vindt. Over welke waarden kan er volgens jou niet onderhandeld worden? Deze waarden moeten ook aanwezig zijn bij je toekomstige werkgever, anders wordt elk dag een strijd en zal je met tegenzin naar je werk gaan’, aldus Laura Nibelle.

ESGtim mossholder ZFXZ xMYTZs unsplash
ESG tegen discriminatie

Het onderzoek bevestigt dat bedrijven hun ESG-beleid best hoog op de agenda zetten. Vooral binnen de hr- en rekruteringsteams moeten duurzaamheid, diversiteit en inclusie de nummer één prioriteit zijn . Want ook op de Europese en Belgische arbeidsmarkt is er nog veel discriminatie op vlak van gender en etniciteit, maar ook op vlak van leeftijd. Leeftijd is trouwens de factor waarop het vaakst gediscrimineerd wordt. Vooral bij kandidaten ouder dan 50 jaar. 23% van de Belgische kandidaten kreeg ooit al te maken met discriminatie op basis van leeftijd.

B-Tonic helpt

B-Tonic verbindt mensen met duurzaamheid en welzijn via de uitrol van langetermijntrajecten. Hierbij geven we prioriteit aan de gezondheid, het geluk en het algemeen welzijn van zowel individuen, organisaties als de samenleving in z’n geheel. Ons doel is om een positieve impact te creëren door een duurzame aanpak te bevorderen die ten goede komt aan de medewerkers, maar ook bijdraagt aan een meer veerkrachtige en duurzame toekomst voor iedereen.

Wil je meer weten over de impact van een goed ESG-beleid?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

17 april, 2024

Aandacht hebben voor wellbeing is een thema waarbinnen de Cronos Groep zeer vooruitstrevend is. B-Tonic heeft Cronos Care geholpen om ...

29 maart, 2024

“Acting on the S in ESG” We zijn verheugd om een komende evenement op 6 juni van GUBERNA National Member Forum 2024  aan te kondigen,...

20 maart, 2024

TRENDS: SDG 8 - Waardig werk. "Economische groei vereist een circulaire economie," zijn de woorden van Dr. Janez Potočnik.

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?