Is jouw onderneming klaar voor CSRD en duurzame rapportage?

24 mei, 2024

Onderwerpen:

Welzijnsbeleid: jouw oplossing op maat

Bekijk en kies de bouwstenen voor jouw onderneming Ja, graag! Zo bouw je een duurzaam welzijnsbeleid op maat Elke onderneming is uniek en elke medewerker...

Valt jouw bedrijf wel of niet onder de Europese rapportageverplichting? Doe de test!

Vanaf 2026 dienen grote ondernemingen verplicht een CSRD-rapportering voor te leggen over boekjaar 2025. Beursgenoteerde grote ondernemingen moeten dit zelfs een jaar vroeger doen. Is jouw onderneming al voorbereid op duurzame rapportage en welzijn?

  1.  

Is dit van toepassing op jouw onderneming?

Uiteraard moet je eerst zeker zijn dat je onderneming onder deze regeling valt. Beursgenoteerde grote ondernemingen in de EU moeten in 2025 al rapporteren over duurzaamheid voor boekjaar 2024. Niet-beursgenoteerde grote bedrijven krijgen een jaar extra: zij moeten in 2026 rapporteren over 2025.

Bekijk dan of je 2 van deze 3 voorwaarden vervult:

  • Je hebt een omzet van minstens 50 miljoen euro per jaar (of het equivalent in buitenlandse valuta).
  • Je hebt minstens 250 medewerkers.
  • Je hebt een balanstotaal van minstens 25 miljoen euro (of het equivalent in buitenlandse valuta).

Voldoet jouw onderneming aan de voorwaarden? Dan zal je een CSRD-rapportering moeten voorleggen.

Benieuwd of jouw onderneming onder deze regeling valt? Doe de korte test hieronder om erachter te komen in wat voor situatie jouw bedrijf zich bevindt

Heb je al een voortraject gedaan?

Tijdens een voortraject maak je stakeholders zowel binnen als rond je onderneming klaar voor het traject. Zo kan je alvast alle neuzen in de juiste richting zetten en je onderneming klaarmaken voor een vliegende start.

Heb je de juiste KPI’s al bepaald?

De Europese Commissie heeft meer dan 1200 verschillende meetpunten opgelijst (ESRS) die je als onderneming kan opnemen in je CSRD-rapportering. De ESRS zijn door de European Financial Reporting Advisory Group opgesteld en op 31 juli 2023 goedgekeurd.

Om je duurzaamheidstraject behapbaar te maken, is het belangrijk daaruit de belangrijkste en relevantste duurzaamheidsthema’s voor jouw onderneming te bepalen.
Dit gebeurt door middel van een dubbele materialiteitsanalyse. Deze helpt je enerzijds focussen op de zaken waar je als bedrijf de grootste positieve impact kunt maken en anderzijds bepaalt het welke meetpunten vervat zullen zitten in je CSRD-rapportage. duurzaamheidsthema’s voor jouw onderneming te bepalen. Dit gebeurt door middel van een dubbele materialiteitsanalyse. 

Rapporteerde je al over de vooruitgang die je maakte?

Ben je aan de slag gegaan met de KPI’s en heb je de aandachtspunten grondig geanalyseerd of zelfs verbeterd? Fantastisch! Nu is het belangrijk om al die informatie te verzamelen om er een duurzaamheidsrapport van te maken. Je kan gebruik maken van een tool zoals het  Esgility-platform. Zo wordt data meteen op een gestructureerde manier verzameld om te voldoen aan de CSRD-vereisten. 

Betrok je je auditor al in het proces?

Wacht de finale audit van je duurzaamheidsverslag niet af om je auditor te betrekken. In samenwerking met je duurzaamheidspartners en -experten kan je auditor je namelijk tussentijds challengen of checken. Samen kunnen jullie bekijken welke stappen het best genomen worden in de opmaak van het rapport en wanneer de auditvalidatie best plaatsvindt. Op die manier kom je later niet voor verrassingen te staan.

Communiceerde je er al over naar de verschillende stakeholders?

Je duurzaamheidstraject kan niet alleen uitmonden in een verplicht CSRD-rapport, je kan het ook opnemen in je communicatie naar de stakeholders. Duurzaamheid kan namelijk een essentieel onderdeel van je bedrijfsstrategie vormen. Hierover communiceren naar zowel interne als externe partners is dan van cruciaal belang. Op die manier verhoog je ook de betrokkenheid in je onderneming.

Weet je hoe je de ‘S’ van ESG in kaart kan brengen en kan meenemen als een impact voor je rapportage?

De ‘S’ in ESG staat voor sociale factoren en omvat een breed scala aan onderwerpen, waaronder arbeidsomstandigheden, diversiteit en inclusie, mensenrechten, en de impact van je onderneming op de gemeenschap. 

Om de sociale impact effectief in kaart te brengen en te rapporteren, kan je een People Sustainability Scan te doen. Zo zorg je ervoor dat de ‘S‘ van ESG een integraal onderdeel wordt van je CSRD-rapportage en je duurzame bedrijfsstrategie.

Ideaal  om de sociale impact effectief in kaart te brengen en te rapporteren!

Hulp nodig bij je duurzaamheidstraject?
Zit je vast bij één van deze stappen? Zoek je een partner voor je hele duurzaamheidstraject of heb je een vraag rond duurzaam welzijn?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

5 juni, 2024

In 2024 is duurzame HR niet langer een keuze, maar een strategische noodzaak. Bedrijven die duurzaamheid omarmen, versterken hun concurrentiepositie

24 mei, 2024

Veel ondernemingen zijn verplicht een CSRD-rapportering voor te leggen over boekjaar 2024. Is jouw onderneming al voorbereid op duurzame rapportage en welzijn?

22 mei, 2024

“Putting the Social in ESG” We zijn verheugd om ons komende evenement aan te kondigen, gericht op het belang van sociale factoren in een succesvolle...

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl