Sadi Claeys Assurdel: Onze medewerkers gezond in 100 dagen

8 mei, 2022

Onderwerpen:

Whitepaper: Wat maakt dat een absenteïsme-interventie werkt?

Download de whitepaper: ‘Wat maakt dat absenteïsme-interventie werkt?’ Ja, graag! Bedrijfscultuur en leadership zijn twee belangrijke hefbomen naar succesvolle en duurzame re-integratie België telt 500.000...

Zorg voor het welzijn van je medewerkers

De zorg voor het welzijn van medewerkers is een cruciale pijler binnen de moderne bedrijfsvoering. Bij Sadi Claeys Assurdel Insurance Broker, onder leiding van Lauriane Claeys, wordt continu gewerkt aan het hoog houden van deze standaarden, met name na de uitdagende tijden van de pandemie. Deze inzet heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking met B-Tonic, op gebied van e-learning en welzijnsinitiatieven.

Over Sadi Claeys Assurdel Insurance Broker

Opgericht in 1969 en gevestigd bij Sint-Jacobs 15 in Gent, heeft Sadi Claeys Assurdel zich ontwikkeld tot een prominente speler in de verzekeringsbranche. De oprichter, Sadi Claeys, startte het bedrijf met een sterke focus op detail en respectvolle interacties, waarden die tot op de dag van vandaag worden voortgezet door zijn dochter, Lauriane Claeys. Onder haar leiding heeft het bedrijf significante digitale vooruitgang geboekt en de samenwerking met Assurdel gestart, waardoor het bedrijf zich verder heeft kunnen specialiseren en uitbreiden.

Integratie van ‘Gezond in 100 Dagen’ binnen Sadi Claeys Assurdel

De keuze voor B-Tonic’s ‘Gezond in 100 Dagen’ was een strategische zet om niet alleen de gezondheid van de medewerkers te verbeteren maar ook om de teamgeest binnen het bedrijf te versterken. Lauriane Claeys verduidelijkt: “We waren ook op zoek naar een project om een team spirit te creëren en B-Tonic was daar eigenlijk ook wel een oplossing voor.” Het e-learning platform van B-Tonic bood uitgebreide modules over voeding, beweging, mentale gezondheid en slaap, wat Lauriane beschrijft als een “grote bron van inspiratie.” Deze programma’s hebben bijgedragen aan een verbeterd welzijn op de werkvloer en hielpen de medewerkers van Sadi Claeys Assurdel op een flexibele manier aan hun gezondheid te werken.
De impact van het traject en aanbevelingen
De resultaten van het traject hebben een duidelijke impact gehad. Lauriane zou dit traject zonder twijfel aanbevelen en stelt: “Ik zou B-Tonic zeker aanraden voor een KMO klant, maar ook voor particulieren die zich wat minder goed voelen en de knoop zijn. Ik denk dat zo’n traject hem enorm veel kan bijdragen.
Toewijding aan duurzaamheid en toekomstvisie
De inzet van Sadi Claeys Assurdel gaat verder dan alleen het verbeteren van individuele gezondheid. Het onderstreept het belang van investeren in welzijn als een langetermijnstrategie. Dit sluit aan bij bredere duurzaamheidsinitiatieven en maatschappelijke verantwoordelijkheid die bedrijven nu onder ogen moeten zien, vooral met nieuwe wetgeving zoals CSRD op komst.
Zo zorg je voor een gezondere werkplek
Heeft jouw organisatie ook behoefte aan verbetering van de gezondheid en teamgeest? Ontdek wat B-Tonic voor jouw medewerkers kan betekenen en maak een afspraak met onze experts.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

13 november, 2023

173 boetes en 290 waarschuwingen als reactie op hoge aantallen langdurig zieken In een recente ontwikkeling heeft de Belgische federale overheid 173 bedrijven beboet voor...

25 juli, 2023

Deconnectie: 7 Tips voor leidinggevenden en teamleiders Sinds 1 april 2023 moeten ondernemingen met minstens 20 medewerkers het recht op deconnectie verankeren in hun organisatie.

12 juli, 2023

Hoe helpt People Sustainability bij het aantrekken van talent? People sustainability combineert duurzaam ondernemen met het welzijn van medewerkers en zet de mens...