Hoe trek je getalenteerde medewerkers aan en behoud je ze?

12 juli, 2023

Onderwerpen:

Trendrapport 2024: ‘Wellbeing & Sustainability’

Download hier het trendrapport 2024. ‘Wellbeing & Sustainability​’ Ja, graag! Wellbeing & Sustainability Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen Steeds meer bedrijven beseffen...

Hoe helpt People Sustainability bij het aantrekken van talent?

People sustainability combineert duurzaam ondernemen met het welzijn van medewerkers en zet de mens centraal in je organisatie. Hoe? Door in te zetten op verschillende pijlers, zoals diversiteit en inclusie, gezondheid en veiligheid, en empowerment en groei. Meer en meer medewerkers vinden het belangrijk dat ze werken bij een bedrijf met oog voor hun impact op de samenleving, zeker onder de jongere generaties. Door je in te zetten voor People Sustainability toon je dat je je betrokken voelt bij de samenleving, wat helpt om getalenteerde medewerkers aan te trekken én te behouden. Wil je meer weten over People sustainability? Lees dan ons dossier!

Hier zijn enkele manieren waarop People Sustainability kan helpen bij het aantrekken van getalenteerde medewerkers. Voor bedrijven die willen blijven groeien is het aantrekken van getalenteerde medewerkers tenslotte een voortdurende uitdaging. Een effectieve manier om toptalent naar je bedrijf te krijgen? People Sustainability! Zoals eerder vermeld verwijst People Sustainability naar het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers gedijen en de mens centraal wordt gezet. In deze blog vermelden we enkele strategieën die bedrijven kunnen toepassen om getalenteerde medewerkers aan te trekken.

Investeer in groeimogelijkheden

Ten eerste is het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Getalenteerde professionals willen werken voor organisaties die hen groeimogelijkheden aanbieden en investeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Denk daarbij maar aan trainingen, workshops, coaching en zelfs mentorprogramma’s. Bied je medewerkers meer dan slechts een werkplek en een loon aan: zet daarom in op leerervaringen. Door zulke mogelijkheden tot zelfontwikkeling en groeikansen te faciliteren laat je zien dat je bedrijf écht gelooft in medewerkers.

Een inclusieve werkcultuur

Ook belangrijk is het creëren van een positieve en inclusieve werkcultuur. Bedrijven moeten een omgeving bevorderen waarin diversiteit wordt gewaardeerd en alle medewerkers gelijke kansen krijgen. Door het bevorderen van open communicatie, een vlotte samenwerking en respect voor iedereen binnen het team creëer je een werkomgeving waarin getalenteerde werknemers zich thuis voelen en hun volste potentieel kunnen benutten.

Work-life balance

Een andere belangrijke factor bij het aantrekken van getalenteerde medewerkers is het bieden van een goede work-life balance. Werknemers hechten steeds meer waarde aan flexibiliteit en de mogelijkheid om het werk en hun privéleven in evenwicht te houden. Het aanbieden van flexibele werkregelingen, zoals glijdende uren een afwisseling tussen thuiswerken en op kantoor werken, is erg interessant voor medewerkers op zoek naar een betere balans tussen werk en privé. Ten slotte werken medewerkers beter wanneer ze zich goed in hun vel voelen.

People Sustainability: een investering in de toekomst

Kortom, het implementeren van people sustainability strategieën is van essentieel belang voor het aantrekken van getalenteerde medewerkers, zoals uit onderzoek blijkt. Door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers, het creëren van een positieve werkcultuur en het bieden van een goede work-life balance, kunnen bedrijven zich onderscheiden en aantrekkelijk worden voor toptalent. Door te investeren in People Sustainability investeer je als bedrijf daarom in de toekomst.

Bron: Ipsos Karian & Box

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

25 juli, 2023

Deconnectie: 7 Tips voor leidinggevenden en teamleiders Sinds 1 april 2023 moeten ondernemingen met minstens 20 medewerkers het recht op deconnectie verankeren in hun organisatie.

12 juli, 2023

Hoe helpt People Sustainability bij het aantrekken van talent? People sustainability combineert duurzaam ondernemen met het welzijn van medewerkers en zet de mens...

11 juli, 2023

Bedrijven zien groei maar waarschuwen voor meer burn-outs en stress Nu de naweeën van de coronacrisis achter ons liggen, is de arbeidsmarkt weer volop in...

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?