Ambiguïteit op de werkvloer: essentiële competenties

12 februari, 2024

Onderwerpen:

Trendrapport 2024: ‘Wellbeing & Sustainability’

Trendrapport 2024: ‘Wellbeing & Sustainability’ Download hier het trendrapport 2024. ‘Wellbeing & Sustainability​’ Ja, graag! Wellbeing & Sustainability Het sociale gewicht van ESG in duurzaam...

De uitdaging van ambiguïteit op de werkvloer

In een tijd van snelle veranderingen en constante onzekerheid, zoals bij reorganisaties op het werk, samenwerking met diverse collega’s, en de impact van technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie op je baan, is het essentieel om de vaardigheid te ontwikkelen om met ambiguïteit om te gaan. Het Competence Center Next Generation Work, een samenwerking tussen AMS (Antwerp Management School) en partners zoals B-Tonic, SD Worx, en Johnson & Johnson, benadrukt het belang van deze competentie door het combineren van wetenschappelijke inzichten met praktijkervaringen.

Het ontwikkelen van ambiguïteitsvaardigheden

In de praktijk is er geen perfecte werkwijze. We worden geconfronteerd met diverse ideeën, werkwijzen en dynamieken die ons gedrag beïnvloeden. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?

De essentiële vaardigheid voor de toekomst

Tijdens een recente bijeenkomst met partners van het Competence Center Next Generation Work, zoals SD Worx en Johnson & Johnson, werd duidelijk dat het kunnen hanteren van ambiguïteit gezien wordt als een cruciale vaardigheid voor de toekomst. Dit omvat veerkracht tonen in onzekere situaties, balanceren tussen verschillende inzichten en weloverwogen risico’s nemen, alles in een wereld die continu verandert.

Het pad naar groei en ontwikkeling

Het goede nieuws is dat je deze vaardigheid kunt ontwikkelen. Dit gebeurt niet zozeer door traditionele opleidingen, maar vooral door ervaringen te delen, mentoring en elkaar te coachen. Het vragen om en ontvangen van feedback, regelmatige zelfreflectie, je grenzen verleggen, leren van fouten en je laten inspireren door anderen zijn allemaal manieren om hierin te groeien.

Diversiteit en dialoog als sleutel

Werken in diverse teams en het opzoeken van verschillende perspectieven kunnen ook helpen. Samenwerken met collega’s uit verschillende culturen is bijvoorbeeld een uitstekende manier om je vaardigheden in het omgaan met onzekerheden te ontwikkelen. Dit helpt je om een breder perspectief te ontwikkelen en te begrijpen dat jouw manier van zien niet de enige is.

Een levenslange leerweg

Omgaan met ambiguïteit op de werkvloer is een voortdurend leerproces. Door open te staan voor nieuwe ervaringen en perspectieven kunnen we beter navigeren in een complexe wereld.

Ambiguïteit is overal, maar hoe maak je jouw organisatie veerkrachtig en toekomstbestendig? Met de People Sustainability Scan zet je een belangrijke stap richting duurzaam welzijn, gekoppeld aan de SDG’s.

Start hier met het versterken van jouw welzijnsbeleid. Bouw mee aan een organisatie die klaar is voor de uitdagingen van morgen.

2fe9cfb4 74aa 4d48 b877 7ac6744d7696

Bronnen

(1) Antwerp Management School. Ambiguïteit als enige zekerheid. Hoe gaan we hier mee om?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

24 mei, 2024

Veel ondernemingen zijn verplicht een CSRD-rapportering voor te leggen over boekjaar 2024. Is jouw onderneming al voorbereid op duurzame rapportage en welzijn?

22 mei, 2024

“Putting the Social in ESG” We zijn verheugd om ons komende evenement aan te kondigen, gericht op het belang van sociale factoren in een succesvolle...

13 mei, 2024

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, ESG en duurzaamheid zijn ondertussen wel bekend binnen het bedrijfsleven. Ook zijn steeds meer bedrijven zich ervan bewust dat ze binnenkort moeten...

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl