10 makkelijke ergonomietips voor de thuiswerker

19 januari, 2023

Onderwerpen:

Optimaliseer veerkracht van je medewerkers: de Resilience Scan voor burn-outpreventie

Bestel nu de Resilience Scan en zet de eerste stap naar een veerkrachtiger team. Ja, graag! Waarom mentaal welzijn op het werk topprioriteit moet zijn?...

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel betere mentale focus. En aangezien het hybride werken binnen de meeste teams ondertussen is ingeburgerd, verdient ook het thuiskantoor van je medewerkers de nodig aandacht. Ontdek hier onze 10 makkelijke ergonomietips voor de thuiswerker.

1. Wissel een bureaustoel af met een zitbal of een ergonomisch kussen

2. Sta recht of wandel terwijl je belt. Je bloed stroomt beter en dat is goed voor je lichaam en je brein.

3. Waarom geen wandeloverleg of telefonische brainstorm in plaats van de zoveelste videocall? Als je brein wat zuurstof krijgt, kan je beter nadenken.

ergonomiethom-holmes-J2e34-1CVVs-unsplash-1024x683

4. Nog een makkelijke ergonomietip voor de thuiswerker? Leg je smartphone niet op je bureau, maar op het vensterblad of een kast in de buurt. Zo moet je wel opstaan als je telefoon krijgt. Bonus: je bent minder snel afgeleid.

5. Overweeg de aankoop van    een zit-sta bureau. Een gezonde investering. Je kan ook een computer-verhoog op je gewone tafel of bureau ztten en zo zelf een sta-bureau creeëren.

6. Zet elk uur een wekker en sta op om een glas water te vullen. Zo beweeg je meer én voldoende vocht zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen makkelijker afvoert.

ergonomie-standsome-worklifestyle-pMl6deh3njo-unsplash-1024x683

7. Doe een mini-workout als je naar het toilet gaat (bijvoorbeeld 10 squads of 10 jumping jacks). 

8. Maak van je lunchpauze een beweegpauze. Ga wandelen met de hond, loop een blokje rond of fiets naar de bakker. 

9. Bij gebruik van een standaard horizontale muis draai je de duim naar binnen toe en je elleboog naar buiten. Hierdoor is de hele arm onnodig gespannen. Een ergonomische muis laat je arm ontspannen en zorgt voor steun in plaats van onnodige belasting.

10. Een laatste makkelijke ergonomietip voor de thuiswerker? Omhoog kijken is voor de nek factor 100 meer belastend dan naar beneden kijken. Als je zorgt dat de bovenkant van het scherm op dezelfde hoogte staat als je ogen en het scherm op armlengte van je afstaat is het ideaal.

Meer advies nodig over ergonomisch werken of een doordacht hybride werken beleid ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

25 januari, 2023

In ons Trendrapport 2023 ‘Wellbeing & Sustainability’ schetsen we een route naar een succesvolle en duurzame toekomst voor bedrijven. Trendwatcher Herman Konings vertaalt deze toekomst...

19 januari, 2023

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel...

2 januari, 2023

Misschien heb je wel goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar. Deze keer geven we je geen advies om die gewoontes vol te houden, maar...

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl