Beweegtips voor een energiek team

19 mei, 2021

Onderwerpen:

Bio Age Scan

Bio Age-scan Doe de Bio Age-scan Ja, graag! Hoe gaat het met je medewerkers? Gelukkige en gemotiveerde teams zijn de motor van elk succesvol bedrijf....

Beweegtips voor een energiek team

Zitten is het nieuwe roken. En we doen het veel te veel. Volgens de Gezondheidsenquête 2018 zit de Belg tot wel zes uur per dag.* En corona deed hier nog een schepje bovenop**.

De wetenschap bewijst nochtans dat bewegen niet alleen lichamelijke voordelen heeft maar ook goed is voor je geest. *** Mentaal en fysiek gezonde medewerkers zijn minder vaak ziek en presteren beter.

Geef je team een energieboost met deze 10 simpele beweegtips.

Tien tips om meer te bewegen tijdens het werk

  1. Wissel een bureaustoel af met een zitbal of een ergonomisch kussen.
  2. Sta recht of wandel terwijl je belt. Je bloed stroomt beter en dat is goed voor je lichaam en je brein.
  3. Waarom geen wandeloverleg of telefonische brainstorm in plaats van de zoveelste videocall? Als je brein wat zuurstof krijgt, kan je beter nadenken.
  4. Leg je smartphone niet op je bureau, maar op het vensterblad of een kast in de buurt. Zo moet je wel opstaan als je telefoon krijgt. Bonus: je bent minder snel afgeleid.
  5. Overweeg de aankoop van een zit-sta bureau voor het team. Een gezonde investering.
  6. Zet elk uur een wekker en sta op om een glas water te vullen. En nog beter: zorg voor een notificatiebericht voor het team.
  7. Draag een activity tracker die je er geregeld aan herinnert om even rond te lopen.
  8. Doe een mini-workout als je naar het toilet gaat (bijvoorbeeld 10 squads of 10 jumping jacks).
  9. Maak van je lunchpauze een beweegpauze. Ga wandelen met collega’s, loop een blokje rond of fiets naar de bakker.
  10. Doe deze ‘deskercises’.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Veerkracht-Scan

Veerkracht-scan Doe de Veerkracht-scan Ja, graag! Hulp in de strijd tegen ‘de nieuwe pandemie’ Onderzoek toont dat er vandaag 60% meer medewerkers op de rand...

b tonic blog

Ook interessant

19 januari, 2023

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel...

2 januari, 2023

Misschien heb je wel goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar. Deze keer geven we je geen advies om die gewoontes vol te houden, maar wel 4 gewoontes waar je maar beter korte metten mee maakt. En vooral hoe je ze omzet naar goede gewoontes. Negatief denken Het overkomt ons […]

14 november, 2022

“We must never become too busy sawing to take time to sharpen the saw”, zegt managementauteur Stephen Covey heel terecht. Door oog te hebben voor je welzijn en zorg te dragen voor je lichaam én je hoofd, vallen storende prikkels weg en neemt je productiviteit en concentratie toe. Ontdek hieronder dé 8 gouden tips voor meer focus!

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 10.000.

Vraag hier je werkbaarheidscheque aan