Zeven tips voor (ongewenste) hete nachten 

16 juni, 2022

Onderwerpen:

Bio Age Scan

Bio Age Scan Doe de Bio Age-scan Ja, graag! Hoe gaat het met je medewerkers? Gelukkige en gemotiveerde teams zijn de motor van elk succesvol...

De komst van de zomer gaat meteen gepaard met tropische temperaturen. Met deze zeven tips zorg je er alvast voor dat je nachtrust niet lijdt onder de warme nachten.

1. Stop je lakens en kussensloop een paar uurtjes in een plastic zak in de ijskast of diepvries voor het slapengaan, voor een heerlijk fris gevoel bij het inslapen.

2. Maak van een warmwaterkruik een koudwaterkruik, door ze met koud water te vullen.

3. Heb je een ventilator? Plaats die dan naast het raam, zodat het de iets frissere buitenlicht is die circuleert, en niet de warme lucht van binnen.

4. Verlucht de slaapkamer ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg. Zo vermijd je dat er te veel warme lucht naar binnen komt. Hou overdag de gordijnen zo veel mogelijk gesloten.

5. Trek elektronische apparaten uit. Een gsm-oplader, een laptop, een radio,… In het stopcontact genereren ze extra warmte, en die kan je nu wel missen.

6. Neem een lauwe douche voor het slapengaan om je lichaam af te koelen. Douche niet té koud, want dan heeft je lichaam de neiging om op te warmen en zal je daarna snel weer beginnen zweten.

7. Drink een kopje thee voor het slapengaan. Het klinkt niet aanlokkelijk bij zomerse temperaturen, maar door een lauw drankje te drinken, neemt je lichaamstemperatuur daarna net af.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

25 januari, 2023

In ons Trendrapport 2023 ‘Wellbeing & Sustainability’ schetsen we een route naar een succesvolle en duurzame toekomst voor bedrijven. Trendwatcher Herman Konings vertaalt deze toekomst...

19 januari, 2023

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel...

2 januari, 2023

Misschien heb je wel goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar. Deze keer geven we je geen advies om die gewoontes vol te houden, maar...

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?