Zeven tips voor (ongewenste) hete nachten 

16 juni, 2022

Onderwerpen:

Voorbeeld welzijnsbeleid

Voorbeeld welzijnsbeleid Download een voorbeeld welzijnsbeleid Ja, graag! Medewerkers met een hoge mate van hybride werk lopen minder risico op een burn-out. Hybride werken is...

De komst van de zomer gaat meteen gepaard met tropische temperaturen. Met deze zeven tips zorg je er alvast voor dat je nachtrust niet lijdt onder de warme nachten.

1. Stop je lakens en kussensloop een paar uurtjes in een plastic zak in de ijskast of diepvries voor het slapengaan, voor een heerlijk fris gevoel bij het inslapen.

2. Maak van een warmwaterkruik een koudwaterkruik, door ze met koud water te vullen.

3. Heb je een ventilator? Plaats die dan naast het raam, zodat het de iets frissere buitenlicht is die circuleert, en niet de warme lucht van binnen.

4. Verlucht de slaapkamer ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg. Zo vermijd je dat er te veel warme lucht naar binnen komt. Hou overdag de gordijnen zo veel mogelijk gesloten.

5. Trek elektronische apparaten uit. Een gsm-oplader, een laptop, een radio,… In het stopcontact genereren ze extra warmte, en die kan je nu wel missen.

6. Neem een lauwe douche voor het slapengaan om je lichaam af te koelen. Douche niet té koud, want dan heeft je lichaam de neiging om op te warmen en zal je daarna snel weer beginnen zweten.

7. Drink een kopje thee voor het slapengaan. Het klinkt niet aanlokkelijk bij zomerse temperaturen, maar door een lauw drankje te drinken, neemt je lichaamstemperatuur daarna net af.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Voorbeeld welzijnsbeleid

Voorbeeld welzijnsbeleid Download een voorbeeld welzijnsbeleid Ja, graag! Medewerkers met een hoge mate van hybride werk lopen minder risico op een burn-out. Hybride werken is...

b tonic page header

Ook interessant

19 januari, 2023

Ergonomie gaat over veel meer dan enkel een juiste werkhouding. Het houdt het energieniveau van je medewerkers op peil en zorgt ook voor een veel...

2 januari, 2023

Misschien heb je wel goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar. Deze keer geven we je geen advies om die gewoontes vol te houden, maar wel 4 gewoontes waar je maar beter korte metten mee maakt. En vooral hoe je ze omzet naar goede gewoontes. Negatief denken Het overkomt ons […]

14 november, 2022

“We must never become too busy sawing to take time to sharpen the saw”, zegt managementauteur Stephen Covey heel terecht. Door oog te hebben voor je welzijn en zorg te dragen voor je lichaam én je hoofd, vallen storende prikkels weg en neemt je productiviteit en concentratie toe. Ontdek hieronder dé 8 gouden tips voor meer focus!

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 10.000.

Vraag hier je werkbaarheidscheque aan