Werk mee: onderzoek naar ziekteverzuim door mentale klachten op het werk

20 februari, 2024

Onderwerpen:

Whitepaper: Wat maakt dat een absenteïsme-interventie werkt?

Download de whitepaper: ‘Wat maakt dat absenteïsme-interventie werkt?’ Ja, graag! Bedrijfscultuur en leadership zijn twee belangrijke hefbomen naar succesvolle en duurzame re-integratie België telt 500.000...

Impact van mentale problemen op de werkvloer

Mentale klachten zoals stress, burn-out, een gebrek aan steun en conflicten veroorzaken vaak uitval van medewerkers in de huidige arbeidsmarkt. Antwerp Management School voert samen met B-Tonic wetenschappelijk onderzoek uit naar preventieve maatregelen om ziekteverzuim door mentale problemen te voorkomen.

Financiële inzet van de federale regering

Recentelijk heeft de federale regering aangekondigd om 6 miljoen euro te investeren in persoonlijke begeleiding voor individuen die beginnende symptomen van burn-out vertonen. Hoewel senior onderzoeker Eva Geluk deze bijdrage als een belangrijke stap erkent, benadrukt zij de noodzaak van aanvullende inspanningen.

Onderzoek naar werkgeversaanpak

Een studie van Antwerp Management School onthulde dat werkgevers vaak de uitdagingen van hun werknemers onderschatten, wat leidt tot een kloof in begrip en communicatie. Dit benadrukt het belang voor organisaties om openlijk over werkdruk te praten en een effectief welzijnsbeleid te implementeren dat echt bijdraagt aan een ondersteunende werkomgeving.

Doelen van nieuw onderzoek mentale klachten

Dit nieuwe onderzoek wil helder krijgen hoe bedrijven ziekteverzuim door mentale problemen preventief kunnen aanpakken. Het onderzoekt de dilemma’s op de werkvloer, de moeilijk bespreekbare onderwerpen, en hoe organisaties met preventie omgaan.

De noodzaak van statistieken

Statistieken benadrukken de urgentie van dit onderzoek. De werkdruk is volgens de SERV werkbaarheidsmonitor van 2014 tot 2019 met twintig procent toegenomen. Het aantal mensen met een burn-out is tussen 2016 en 2021 met 40,3% gestegen. Een kwart van de mensen met een burn-out valt terug, toont onderzoek van Geluk.

Bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Door deel te nemen aan dit onderzoek naar mentale klachten op de werkvloer, lever je een essentiële bijdrage. De verzamelde inzichten zullen helpen bij het ontwikkelen van effectieve interventies in samenwerking met leidinggevenden en medewerkers om preventieve maatregelen te versterken.

 De resultaten van dit onderzoek zullen we later in het jaar publiceren onder andere in ons blog en onder andere in tijdschrift Trends. 

2fe9cfb4 74aa 4d48 b877 7ac6744d7696
Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

annelies theunissen

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

3 mei, 2024

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan de mentale gezondheid van hun medewerkers. Toch gelooft bijna de helft (48%) van de Belgische leidinggevenden dat medewerkers met...

2 mei, 2024

De toekomst van HR: Een evidence based perspectief In onze voortdurende verkenning van innovatieve werkpraktijken, richten we ons nu op de cruciale rol van Evidence...

15 april, 2024

Wellbeing Works 2.0: onderzoek ontmoet praktijk Na een jaar van grondig onderzoek is is gebleken dat de rol van leidinggevenden cruciaal is voor het welzijn...

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl