Daar is de lente daar is de zin…

… in gezond eten en meer beweging. We helpen je graag op de goede weg met ons magazine Gezond Eten en Bewegen. Deze inspiratiegids telt 60 pagina’s boordevol tips & tricks over beweging, voeding, slaap en veerkracht. De integrale aanpak zorgt voor energie in je lichaam en rust in je hoofd.

De bedoeling van deze gids is dat je hem echt gebruikt als kapstok en geheugensteuntje. Je kunt er je eigen doelen, vooruitgang en successen in bijhouden. En geen nood, je hoeft je leven niet drastisch te veranderen. De onderwerpen die aan bod komen zijn kleine zaken of veranderingen die een grote positieve impact op je leven kunnen hebben.

5 tips om makkelijk meer te bewegen:

  1. Zit minder
    Zitten is het nieuwe roken. Sta tijdens het werken regelmatig op en loop wat rond. Wandelvergaderingen zijn hiervoor ideaal.
  2. Kies haalbare doelen
    Een gouden raad: begin klein en bouw op. Je lichaam krijgt tijd om te wennen en jij haalt makkelijker je doelen. Elke stap vooruit is een overwinning.
  3. Wissel zitten, staan en bewegen af
    Probeer om het grootste deel van de dag licht intensief te bewegen tijdens je taken. Dat kan gewoon door te stappen of eens de trap te nemen.
  4. Beweeg overal
    Als je erop begint te letten, dan zie je plots veel meer kansen om te bewegen. Thuis, op het werk, onderweg … het is een kwestie van je ogen open te houden.
  5. Beloon jezelf
    Je weet best dat meer bewegen goed voor je is, maar die eerste veranderingen zijn moeilijk. Net als volhouden trouwens. Het is prima om jezelf te belonen voor elke stap die je zet.

Gezonde en lekkere lenterecepten

Ook hebben we uiteraard veel aandacht voor gezonde voeding want daar ligt een belangrijke sleutel naar je lichamelijke en mentale gezondheid. Graag trakteren we op enkele lekkere recepten die je meteen op het goede pad zetten.

Linzen-kokosmelksoep

Ingrediënten (2p)
-200 g koraallinzen
-70 g tomatenpuree
-60 cl water
-1 groentenbouillonblokje
-20 cl kokosmelk
-3 theelepels currypoeder
-1/2 ui, fijngehakt
-1 teentje knoflook, fijngehakt
-20 g boter

Bereiding

  1. Bak de ui en knoflook in de boter in een braadpan op laag-middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de currypoeder toe. Meng goed.
  2. Voeg de linzen, de tomatenpuree, het water en het bouillonblokje toe. Meng goed. Voeg de kokosmelk toe en laat ongeveer 15-20 minuten op laag vuur sudderen, tot de linzen zacht zijn.
  3. Mix en voeg een beetje meer water of kokosmelk toe als het mengsel te dik is.

TIP: de rest van de soep kan je de volgende dag opeten.

Quiche zonder deeg, spinazie en geitenkaas

Ingrediënten (2p)
-5 el bloem
-5 eieren
-50 cl melk
-500 g gestoomde spinaziebladeren
-100 g geitenkaas
-15 g boter
-zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de bloem met de losgeklopte eieren en voeg geleidelijk de melk toe.
    Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Beboter een taartvorm met een diameter van 27 cm. Giet het mengsel erover.
  4. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

TIP: combineer deze quiche met een frisse salade en een stuk volkorenbrood voor een voedzame en evenwichtige maaltijd. De rest van de quiche kan je de dag nadien opeten.

Energy balls

Ingrediënten (2p)
-200 g dadels
-80 g hazelnoten (of noten naar keuze)
-25 g geraspte kokos

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een blender (voeg een beetje water toe als de textuur te dik is).
  2. Vorm het deeg in kleine balletjes.
  3. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

TIP: deze snacks zijn 1 week houdbaar in een luchtdichte verpakking.

Wil je deel uitmaken van de community?
Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.