Duurzaam welzijnsbeleid op maat

5 september, 2022

Onderwerpen:

Ontdek de Bio-Agescan: investeer in de gezondheid en vitaliteit van jouw organisatie

Bestel nu de Bio-Agescan Ja, graag! Waarom een Bio-Agescan? Omdat je medewerkers het verdienen. Zoek jij een tool dus om je team te prikkelen om...

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn het kloppend hart van je organisatie. Daarom maken wij werk van het welzijnsbeleid van jouw bedrijf, op maat van de specifieke behoeften en vragen. B-Tonic helpt bedrijven om de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties tegen 2030 te implementeren en een duurzaam welzijnsbeleid uit te rollen met het oog op een grotere betrokkenheid tussen de verschillende stakeholders, ondernemers, management en medewerkers.

Wellbeing Assistance is de centrale cockpit van je welzijnsdoelen: een uniek en tailor made platform gebouwd voor ondernemers, hr-professionals en preventie-adviseurs. Onze succesformule bestaat uit 5 vaste stappen:

1. Vinger aan de pols

Weten wat er speelt binnen je bedrijf of organisatie is de eerste stap naar een efficient en duurzaam welzijnsbeleid. Op basis van onze bedrijfsscan brengen we in kaart welke stappen je nu reeds neemt, en waar mogelijke lacunes zitten in je aanpak. We vullen deze bedrijfsscan bovendien aan met data van je medewerkers uit de agetest en/of burnout-scan die we ontwikkelden in samenwerking met onze partners. Deze wetenschappelijk onderbouwde scans pijlen naar de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers en of ze eventueel risico lopen op burn-out.

2. Prio’s en plan van aanpak

Nu je weet wat er speelt en leeft in je organisatie is het tijd voor doelgerichte actie. Samen stellen we een realistisch plan van aanpak op voor een gestructureerd welzijnsbeleid. Het plan houdt rekening met je budget, de prioriteiten die we eerder identificeerden en de accenten die je zelf wil leggen. Zo heb je een duidelijk overzicht van je belangrijkste doelen en de concrete acties die we hiervoor opzetten, uiteraard steeds gekoppeld aan een zeer transparante timing.

fotopaneel-1024x1024

3. Programma op maat

Elke organisatie heeft andere prioriteiten en noden, en dat geldt zeker ook voor je medewerkers. Binnen ons ruim aanbod aan thema’s, coaches, activiteiten en learning sessies, zowel online, offline als hybride, kiezen we de bouwstenen van jouw programma. We configureren, combineren en selecteren de onderdelen die passen in je plan en budget en komen tot het ideale programma op maat van je bedrijf,  team, of zelfs voor elke medewerker individueel. Met meer dan 140.000.000 (!) mogelijke combinaties is elke traject perfect op maat.

4. Duurzaam welzijnsbeleid

B-Tonic helpt bedrijven om de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties tegen 2030 te implementeren en een duurzaam welzijnsbeleid uit te rollen met het oog op een grotere betrokkenheid tussen de verschillende stakeholders, ondernemers, management en medewerkers.

Vanuit deze optiek worden al onze activiteiten geplot op de SDGs én is er 2 jaar gewerkt aan de Good Work Goals die op hun beurt ook geïncorporeerd worden in de programma’s. Met de 10 Goed Werk-Doelstellingen adviseren we bedrijven in het creëren van werkomgevingen die goede medewerkers waarderen en goede samenlevingen ondersteunen. We dragen de boodschap uit dat het centraal stellen van de mens essentieel is voor de gezondheid van economie, maatschappij en milieu. De doelstellingen benadrukken dat het zorgen voor goede werkomgevingen een aantoonbare verantwoordelijkheid is, niet alleen in tijden van stabiliteit en welvaart, maar ook in tijden van crisis en herstel zoals deze die de wereld nu doormaakt als gevolg van de COVID-pandemie.

SDG-wiel-500x500-1

5. Opvolging en rapportage

Als verantwoordelijke voor het welzijnsbeleid wil je een meetbare impact en duidelijk overzicht van de gevoerde acties.  Bovendien heb je nood aan een handige manier om aan het management te rapporteren. Neem plaats in centrale cockpit van je welzijnsbeleid: de overzichtelijke dashboards van je Wellbeing Assistance-platform bieden je op elk moment een duidelijk en helder overzicht van alle welzijnsinspanningen. Hoe betrokken zijn je medewerkers? Gaan ze overdag of  ‘s avonds aan de slag? Welke teams zijn het actiefst? Hoe zijn de testresultaten? Welke programma’s of coaches hebben het meeste impact? Alle informatie die je nodig hebt om de vragen te beantwoorden en de vinger aan de pols te houden is altijd beschikbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

annelies theunissen

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

13 november, 2023

173 boetes en 290 waarschuwingen als reactie op hoge aantallen langdurig zieken In een recente ontwikkeling heeft de Belgische federale overheid 173 bedrijven beboet voor...

25 juli, 2023

Deconnectie: 7 Tips voor leidinggevenden en teamleiders Sinds 1 april 2023 moeten ondernemingen met minstens 20 medewerkers het recht op deconnectie verankeren in hun organisatie.

12 juli, 2023

Hoe helpt People Sustainability bij het aantrekken van talent? People sustainability combineert duurzaam ondernemen met het welzijn van medewerkers en zet de mens...

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl