Duurzaam welzijnsbeleid op maat

5 september, 2022

Onderwerpen:

Configurator

WhitepaperHybride werken 4.0 Download de whitepaperHybride werken 4.0 Ja, graag! Medewerkers met een hoge mate van hybride werk lopen minder risico op een burn-out. Hybride...

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn het kloppend hart van je organisatie. Daarom maken wij werk van het welzijnsbeleid van jouw bedrijf, op maat van de specifieke behoeften en vragen. B-Tonic helpt bedrijven om de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties tegen 2030 te implementeren en een duurzaam welzijnsbeleid uit te rollen met het oog op een grotere betrokkenheid tussen de verschillende stakeholders, ondernemers, management en medewerkers.

Wellbeing Assistance is de centrale cockpit van je welzijnsdoelen: een uniek en tailor made platform gebouwd voor ondernemers, hr-professionals en preventie-adviseurs. Onze succesformule bestaat uit 5 vaste stappen:

1. Vinger aan de pols

Weten wat er speelt binnen je bedrijf of organisatie is de eerste stap naar een efficient en duurzaam welzijnsbeleid. Op basis van onze bedrijfsscan brengen we in kaart welke stappen je nu reeds neemt, en waar mogelijke lacunes zitten in je aanpak. We vullen deze bedrijfsscan bovendien aan met data van je medewerkers uit de agetest en/of burnout-scan die we ontwikkelden in samenwerking met onze partners. Deze wetenschappelijk onderbouwde scans pijlen naar de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers en of ze eventueel risico lopen op burn-out.

2. Prio’s en plan van aanpak

Nu je weet wat er speelt en leeft in je organisatie is het tijd voor doelgerichte actie. Samen stellen we een realistisch plan van aanpak op voor een gestructureerd welzijnsbeleid. Het plan houdt rekening met je budget, de prioriteiten die we eerder identificeerden en de accenten die je zelf wil leggen. Zo heb je een duidelijk overzicht van je belangrijkste doelen en de concrete acties die we hiervoor opzetten, uiteraard steeds gekoppeld aan een zeer transparante timing.

fotopaneel-1024x1024

3. Programma op maat

Elke organisatie heeft andere prioriteiten en noden, en dat geldt zeker ook voor je medewerkers. Binnen ons ruim aanbod aan thema’s, coaches, activiteiten en learning sessies, zowel online, offline als hybride, kiezen we de bouwstenen van jouw programma. We configureren, combineren en selecteren de onderdelen die passen in je plan en budget en komen tot het ideale programma op maat van je bedrijf,  team, of zelfs voor elke medewerker individueel. Met meer dan 140.000.000 (!) mogelijke combinaties is elke traject perfect op maat.

4. Duurzaam welzijnsbeleid

B-Tonic helpt bedrijven om de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties tegen 2030 te implementeren en een duurzaam welzijnsbeleid uit te rollen met het oog op een grotere betrokkenheid tussen de verschillende stakeholders, ondernemers, management en medewerkers.

Vanuit deze optiek worden al onze activiteiten geplot op de SDGs én is er 2 jaar gewerkt aan de Good Work Goals die op hun beurt ook geïncorporeerd worden in de programma’s. Met de 10 Goed Werk-Doelstellingen adviseren we bedrijven in het creëren van werkomgevingen die goede medewerkers waarderen en goede samenlevingen ondersteunen. We dragen de boodschap uit dat het centraal stellen van de mens essentieel is voor de gezondheid van economie, maatschappij en milieu. De doelstellingen benadrukken dat het zorgen voor goede werkomgevingen een aantoonbare verantwoordelijkheid is, niet alleen in tijden van stabiliteit en welvaart, maar ook in tijden van crisis en herstel zoals deze die de wereld nu doormaakt als gevolg van de COVID-pandemie.

SDG-wiel-500x500-1

5. Opvolging en rapportage

Als verantwoordelijke voor het welzijnsbeleid wil je een meetbare impact en duidelijk overzicht van de gevoerde acties.  Bovendien heb je nood aan een handige manier om aan het management te rapporteren. Neem plaats in centrale cockpit van je welzijnsbeleid: de overzichtelijke dashboards van je Wellbeing Assistance-platform bieden je op elk moment een duidelijk en helder overzicht van alle welzijnsinspanningen. Hoe betrokken zijn je medewerkers? Gaan ze overdag of  ‘s avonds aan de slag? Welke teams zijn het actiefst? Hoe zijn de testresultaten? Welke programma’s of coaches hebben het meeste impact? Alle informatie die je nodig hebt om de vragen te beantwoorden en de vinger aan de pols te houden is altijd beschikbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

HR-Checklist

HR-Checklist HR-Checklist downloaden Ja, graag! Medewerkers met een hoge mate van hybride werk lopen minder risico op een burn-out. Hybride werken is here to stay...

Young Entrepreneurs at Work

Ook interessant

16 januari, 2023

In het kader van de arbeidsdeal is elke onderneming vanaf nu verplicht om zijn medewerkers gedurende minstens vier dagen een opleiding aan te bieden. In...

3 januari, 2023

Hoe kan innovatie te dreigende waterschaarste afwenden? Toegang tot schoon water is een wereldwijd probleem. Hoewel we vooruitgang hebben geboekt in de richting van een positievere watertoekomst, is dat niet genoeg om de bevolkingsgroei en de klimaatverandering bij te houden. De VN heeft becijferd dat een kwart van de wereldbevolking – 2 miljard mensen – in landen leeft met dramatische watertekorten.

13 oktober, 2022

Een langdurig zieke die niet meewerkt aan een re-integratietraject zal een deel van zijn ziekte-uitkering verliezen. De Kamer heeft de wet goedgekeurd waarvan de maatregelen...

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 10.000.

Vraag hier je werkbaarheidscheque aan