Puratos: het belang van sterke, productieve en betrokken medewerkers

11 maart, 2024

Onderwerpen:

Whitepaper: Wat maakt dat een absenteïsme-interventie werkt?

Wat maakt dat een absenteïsme-interventie werkt? Download de whitepaper: ‘Wat maakt dat absenteïsme-interventie werkt?’ Ja, graag! Bedrijfscultuur en leadership zijn twee belangrijke hefbomen naar succesvolle...

Puratos – ‘Wellbeing leidt tot welldoing’

Aandacht hebben voor wellbeing is een risico dat voedingsbedrijf Puratos met succes kan beheren. Onder meer dankzij de intense samenwerking met Baloise en B-Tonic.

Voor het tweede jaar op rij gebruikt Puratos een premieteruggave om zijn wellbeingbeleid in de juiste richting te sturen. ‘Vorig jaar vroegen we B-Tonic om alle acties binnen Puratos rond wellbeing, opleiding en persoonlijke ontwikkeling in kaart te brengen met de People Sustainability Scan’, vertelt Joost Strubbe, HR Director bij Puratos

‘Na een rist inspiratie sessies en workshops, tekenden we samen een actieplan uit met projecten rond diverse thema’s: gezonde voeding voor onze medewerkers, veilige werkomgeving en betere ondersteuning van leidinggevenden.’

De sleutel tot werknemersgezondheid: Een globale aanpak

Wellbeing voor medewerkers omvat een breed scala aan aspecten, niet alleen gerelateerd aan mentaal of emotioneel welzijn, maar ook over fysieke en financiële welzijn. Alles is met alles verbonden en vereist een lange termijnvisie en volgehouden aanpak. Volgens Joost Strubbe staat wellbeing bij Puratos dan ook met stip genoteerd op de HR-agenda. 

Als een wereldwijd opererend bedrijf heeft Puratos een integraal wellbeingbeleid ontwikkeld op internationaal niveau. Dit beleid dient niet alleen de belangen van de medewerkers, maar draagt ook bij aan de doelstellingen van Puratos als werkgever. Het belang van het hebben van sterke, productieve en betrokken medewerkers wordt erkend, omdat Puratos gelooft dat het bevorderen van wellbeing uiteindelijk leidt tot welldoing, zowel voor het bedrijf als voor de individuele werknemers.

Puratos deed met B-Tonic een “People Sustainability-traject” om al hun welzijnsinspanningen binnen hun organisatie in kaart te brengen. We stelden gezamenlijk een op maat gemaakt meerjarig actieplan op dat nauw verbonden is met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Ben jij klaar om de sociale pijler van ESG te versterken binnen jouw organisatie?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

16 april, 2024

Een wereldwijd onderzoek (2023) van sportmerk lululemon onthulde dat bij één op de drie respondenten het welzijn op het laagste pitje ooit staat.

20 maart, 2024

TRENDS: SDG 8 - Waardig werk. "Economische groei vereist een circulaire economie," zijn de woorden van Dr. Janez Potočnik.

11 maart, 2024

Puratos – ‘Wellbeing leidt tot welldoing’ Aandacht hebben voor wellbeing is een risico dat voedingsbedrijf Puratos met succes kan beheren. Onder meer dankzij de intense...

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?