Puratos: het belang van sterke, productieve en betrokken medewerkers

11 maart, 2024

Onderwerpen:

Bio Age Scan

Doe de Bio Age-scan Ja, graag! Hoe gaat het met je medewerkers? Gelukkige en gemotiveerde teams zijn de motor van elk succesvol bedrijf. Dankzij onze...

Puratos – ‘Wellbeing leidt tot welldoing’

Aandacht hebben voor wellbeing is een risico dat voedingsbedrijf Puratos met succes kan beheren. Onder meer dankzij de intense samenwerking met Baloise en B-Tonic.

Voor het tweede jaar op rij gebruikt Puratos een premieteruggave om zijn wellbeingbeleid in de juiste richting te sturen. ‘Vorig jaar vroegen we B-Tonic om alle acties binnen Puratos rond wellbeing, opleiding en persoonlijke ontwikkeling in kaart te brengen met de People Sustainability Scan’, vertelt Joost Strubbe, HR Director bij Puratos

‘Na een rist inspiratie sessies en workshops, tekenden we samen een actieplan uit met projecten rond diverse thema’s: gezonde voeding voor onze medewerkers, veilige werkomgeving en betere ondersteuning van leidinggevenden.’

De sleutel tot werknemersgezondheid: Een globale aanpak

Wellbeing voor medewerkers omvat een breed scala aan aspecten, niet alleen gerelateerd aan mentaal of emotioneel welzijn, maar ook aan fysieke en financiële gezondheid. Deze integrale benadering erkent de onderlinge verbondenheid van alle aspecten van welzijn en vereist een consistente, langetermijnvisie en aanpak. Joost Strubbe benadrukt het belang van wellbeing bij Puratos en hoe het een topprioriteit is op de HR-agenda.

Als een wereldwijd opererend bedrijf heeft Puratos een integraal wellbeingbeleid ontwikkeld op internationaal niveau. Dit beleid dient niet alleen de belangen van de medewerkers, maar draagt ook bij aan de doelstellingen van Puratos als werkgever. Het belang van het hebben van sterke, productieve en betrokken medewerkers wordt erkend, omdat Puratos gelooft dat het bevorderen van wellbeing uiteindelijk leidt tot welldoing, zowel voor het bedrijf als voor de individuele werknemers.

Puratos deed met B-Tonic een “People Sustainability-traject” om al hun welzijnsinspanningen binnen hun organisatie in kaart te brengen. We stelden gezamenlijk een op maat gemaakt meerjarig actieplan op dat nauw verbonden is met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

annelies theunissen

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

17 april, 2024

De Cronos Groep is zeer vooruitstrevend als het gaat om duurzaam- en welzijnsbeleid. Veerle Rovers, Wellbeing Manager bij Cronos Care legt uit waarom...

16 april, 2024

Een wereldwijd onderzoek (2023) van sportmerk lululemon onthulde dat bij één op de drie respondenten het welzijn op het laagste pitje ooit staat.

20 maart, 2024

TRENDS: SDG 8 - Waardig werk. "Economische groei vereist een circulaire economie," zijn de woorden van Dr. Janez Potočnik.

Dowload het Trendrapport 2024: 'Wellbeing & Sustainanility'

Meer weten over het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen?

e book 2024 nl