De noodzaak van veilig werk: geef arbeidsongevallen geen kans

22 augustus, 2023

Onderwerpen:

Veerkracht-Scan

Veerkracht-scan Test de veerkracht van je team. Doe de Resilience Scan Ja, graag! Hulp in de strijd tegen ‘de nieuwe pandemie’ Onderzoek toont dat er...

Voorkom zo het drama van een arbeidsongeval.

Een arbeidsongeval met een tragische afloop is de ergste nachtmerrie voor elke werkgever. Ondanks dat vinden er in ons land jaarlijks zo’n 20 à 25 dodelijke arbeidsongevallen plaats. Volgens het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico’s (FEDRIS) waren er in 2021 niet minder dan 125.946 arbeidsongevallen. Dit betekent een stijging van 10,4% op jaarbasis. Het is duidelijk dat er dringend actie moet worden ondernomen.

Good work goal n°1: Veilig werken.

De veiligheid en het welzijn van medewerkers staan bij ons voorop. In samenwerking met B-Tonic heeft Antwerp Management School de Good work goals gedefinieerd. Deze 10 belangrijke actiepunten vormen de kern van het duurzame welzijnsbeleid van elk bedrijf. Dit benadrukt dat goede werkomstandigheden een cruciale verantwoordelijkheid zijn, niet alleen in periodes van stabiliteit en welvaart, maar ook – en misschien zelfs meer – in tijden van crisis en herstel.

De Good Work Goals streven naar een werkomgeving die veiliger, gezonder, veerkrachtiger, inclusiever, gelukkiger, evenwichtiger, duurzamer, ondersteunender, zinvoller en verantwoordelijker is. Door concrete acties voor te stellen binnen elk van deze 10 domeinen, bieden de Good Work Goals een leidraad voor werkgevers om een positieve werkomgeving voor hun medewerkers te waarborgen.

Drie belangrijke voordelen van veilig werk

Binnen het Good Work doel ‘Veilig werken’ streven we naar een werkomgeving die gericht is op het voorkomen van incidenten, ongevallen of omstandigheden die de fysieke gezondheid van medewerkers bedreigen of schaden.

Hoewel geen enkele werkgever wil dat medewerkers gewond raken, gaat het belang van een veilige werkomgeving verder dan het minimaliseren van arbeidsongevallen. Door de bescherming van je medewerkers tot een prioriteit te maken, creëer je een positieve invloed voor je hele organisatie.

In deze blog ontdek je de drie belangrijke voordelen van Good work goal n°1: Veilig werken.

  1. Werkgevers dienen ervoor te zorgen dat medewerkers de juiste training, veiligheidsmaatregelen en beschermende uitrusting ontvangen. Hierdoor wordt een omgeving gecreëerd waarin medewerkers zich gewaardeerd en beschermd voelen. Dit leidt tot hogere betrokkenheid en tevredenheid. Bovendien bevordert veilig werken een positieve bedrijfscultuur waarin medewerkers actief bijdragen aan de veiligheidsnormen.

Veilig Werken: Belangrijke Aspecten voor Werkgevers

  1. Veilig werken voorkomt ten tweede ongevallen en incidenten door mogelijke risico’s op te sporen en passende maatregelen te nemen, wat de kans op ongelukken aanzienlijk vermindert. Dit beschermt niet alleen de fysieke gezondheid van medewerkers, maar voorkomt ook langdurige afwezigheid en bevordert de productiviteit.
  2. Veilig werken voldoet aan wettelijke verplichtingen en ethische verantwoordelijkheden. Werkgevers moeten aan arbeidsveiligheidsvoorschriften en -normen voldoen om medewerkers te beschermen. Het tonen van betrokkenheid bij het welzijn van medewerkers en het creëren van een veilige werkomgeving draagt bij aan een positieve reputatie en vertrouwen bij medewerkers en klanten.

Met andere woorden: door ‘veilig werk’ als een Good Work Goal te omarmen, toon je als organisatie je betrokkenheid bij het welzijn van je medewerkers en draag je bij aan een cultuur waarin mensen op de eerste plaats komen.

Wil je de veiligheid onder je medewerkers verbeteren en arbeidsongevallen voorkomen? Vraag vandaag nog onze People Sustainability Scan aan en neem de eerste stap naar een veiligere werkomgeving.

Bronnen

(1) Antwerp Management School. What are the Good Work Goals about?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

16 april, 2024

Een wereldwijd onderzoek (2023) van sportmerk lululemon onthulde dat bij één op de drie respondenten het welzijn op het laagste pitje ooit staat.

20 maart, 2024

TRENDS: SDG 8 - Waardig werk. "Economische groei vereist een circulaire economie," zijn de woorden van Dr. Janez Potočnik.

11 maart, 2024

Puratos – ‘Wellbeing leidt tot welldoing’ Aandacht hebben voor wellbeing is een risico dat voedingsbedrijf Puratos met succes kan beheren. Onder meer dankzij de intense...

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?