Hoe creëer je een gezonde work-life balance voor je medewerker?

8 november, 2023

Onderwerpen:

Welzijnsbeleid: jouw oplossing op maat

Welzijnsbeleid: jouw oplossing op maat Bekijk en kies de bouwstenen voor jouw onderneming Ja graag, een welzijnsoplossing op maat Zo bouw je een duurzaam welzijnsbeleid...

Evenwichtig werk draagt bij aan het welzijn van je medewerkers

In deze tijd waar werk en technologie altijd binnen handbereik zijn, wordt het steeds uitdagender om een gezond evenwicht te bewaren tussen werk en privéleven. Medewerkers ervaren vaak een constante druk om altijd bereikbaar te zijn, waardoor hun welzijn en productiviteit in gevaar kunnen komen. Als bedrijf is het van cruciaal belang om actief te streven naar een gezonde werk-privé balans voor je medewerkers.

Omdat duurzaam welzijn van jouw medewerkers onze nummer één prioriteit is, definieerde Antwerp Management School  in samenwerking met B-Tonic  de Good work goals. Dit zijn de 10 belangrijkste actiepunten die de motor achter het duurzaam welzijnsbeleid van elk bedrijf moeten zijn. Evenwichtigwerk is Good work goal 6

De Good work goals streven naar een werkomgeving die veiliger, gezonder, veerkrachtiger, inclusiever, gelukkiger, evenwichtiger, duurzamer, ondersteunender, zinvoller en verantwoordelijker is. 

Praktische tips voor meer evenwichtig werk

Binnen de Good work goal ‘Evenwichtig werk’ stimuleren we een werkomgeving die een gezond evenwicht ondersteunt tussen werktijd en niet-werktijd, en relaties binnen en buiten de werkplek. Hier delen we enkele praktische tips om dit evenwicht te bevorderen en een positieve werkcultuur te creëren.

  • Voorzie flexibele werktijden en hybride werken

Dankzij flexibele werktijden kunnen medewerkers hun werkdag aanpassen aan hun persoonlijke verplichtingen en behoeften. Lees hier meer over hybride werken.

  • Promoot meer focus, timemanagement en doelgerichtheid

Help je medewerkers bij het ontwikkelen van effectieve timemanagement vaardigheden. Moedig hen aan om doelen te stellen voor hun dagelijkse taken en projecten. Dit helpt hen prioriteiten te stellen en zich te concentreren op de belangrijkste taken, waardoor ze sneller en efficiënter kunnen werken.

  • Stimuleer digitale deconnectie buiten werktijd

Het is belangrijk dat medewerkers de mogelijkheid hebben om zich af te sluiten van digitale communicatie buiten werktijden. Moedig een cultuur aan waarin medewerkers niet verplicht zijn om te reageren op werkgerelateerde berichten of e-mails buiten de werktijden, tenzij in geval van een noodgeval. Digitale deconnectie geeft medewerkers de kans om te ontspannen en op te laden, wat essentieel is voor hun welzijn en veerkracht.

  • Creëer een open en ondersteunende werkcultuur

Een open en ondersteunende werkcultuur is van onschatbare waarde voor het bevorderen van een gezond evenwicht tussen werk en privé. Moedig open communicatie aan en zorg ervoor dat medewerkers zich vrij voelen om hun zorgen over werk-privé balans te uiten. Luister naar feedback van medewerkers en neem eventuele zorgen serieus. Door als bedrijf betrokken te zijn bij het welzijn van je medewerkers, bouw je een sterke en loyale organisatie op.

Wil je een duurzaam welzijnsbeleid waar zowel je onderneming als je medewerkers bij winnen? In een “People Sustainability-traject” brengen we alle welzijnsinspanningen binnen je organisatie in kaart en stellen we gezamenlijk een op maat gemaakt meerjarig actieplan op dat nauw verbonden is met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.?

Vraag vandaag nog onze People Sustainability Scan aan en neem de eerste stap naar een evenwichtige werkomgeving.

Gerelateerde SDG's

AMS-logo (Antwerp Management School)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

8 november, 2023

Evenwichtig werk: Zo creëer je een gezonde work-life balance voor medewerkers

24 oktober, 2023

Hoe houd je je medewerkers productief en gemotiveerd? Focus op gelukkige medewerkers. Ontdek de vier efficiënte tips voor meer medewerkerstevredenheid

4 oktober, 2023

Veerkracht: de grootste uitdaging van morgen In een snel veranderende wereld, waar technologische ontwikkelingen en economische verschuivingen elkaar opvolgen, wordt veerkracht een cruciale eigenschap voor...

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 10.000.

Vraag hier je werkbaarheidscheque aan