Hoe houd je je medewerkers gelukkig, gemotiveerd en productief?

24 oktober, 2023

Onderwerpen:

HR-Checklist

HR-Checklist HR-Checklist downloaden Ja, graag! Medewerkers met een hoge mate van hybride werk lopen minder risico op een burn-out. Hybride werken is here to stay...

Gelukkig werk zorgt voor gemotiveerde en productieve medewerkers

In het hart van een florerend bedrijf vind je gelukkige medewerkers. Een gelukkige werkomgeving is niet alleen goed voor het moreel, maar het bevordert ook de productiviteit en het succes van een bedrijf.

Eenvoudige en efficiënte tips voor meer medewerkerstevredenheid

Binnen de Good work goal ‘Gelukkig werk’ stimuleren we een werkomgeving die prioriteit geeft aan werktevredenheid, voldoening van medewerkers en teamcultuur. Wil jij je bedrijf laten groeien en bloeien? Hier enkele eenvoudige en effectieve tips om jouw medewerkers met een glimlach naar het werk te laten komen:

  • Creëer een cultuur van waardering

Iedereen houdt van erkenning voor zijn of haar werk. Zorg ervoor dat je als bedrijf een cultuur van waardering opbouwt. Erken en beloon de inspanningen van je medewerkers, of het nu gaat om grote successen of kleine prestaties. Een simpel bedankje of schouderklopje kan al wonderen doen.

  • Zorg voor flexibiliteit en balans

In een wereld die steeds drukker wordt, waarderen  je medewerkers een goede balans tussen werk en privéleven. Bied indien mogelijk flexibele werktijden of thuiswerkopties aan.

  • Bied groeimogelijkheden

Medewerkers blijven gemotiveerd als ze het gevoel hebben dat ze zich kunnen ontwikkelen in hun loopbaan. Bied trainingen, workshops en groeimogelijkheden aan binnen het bedrijf. Moedig je medewerkers aan om nieuwe vaardigheden te leren en hun kennis te verbreden. Zo voelen ze zich gewaardeerd en blijven ze gemotiveerd om het beste van zichzelf te geven.

  • Bevorder een positieve werkomgeving

Een gezonde en positieve werkomgeving is cruciaal voor het geluk van je medewerkers. Creëer een open cultuur waarin communicatie wordt aangemoedigd, ideeën worden gewaardeerd en feedback welkom is. Organiseer leuke teambuilding-activiteiten en sociale evenementen om de teamgeest te versterken en de banden tussen collega’s te versterken.

Wil je gemotiveerde en productieve medewerkers? Vraag vandaag nog onze People Sustainability Scan aan en neem de eerste stap naar een gelukkige werkomgeving.

AMS-logo (Antwerp Management School)

Good work goal 5: 

Omdat de veiligheid en het welzijn van medewerkers onze nummer één prioriteit is, definieerde Antwerp Management School  in samenwerking met B-Tonic  de Good work goals. Dit zijn de 10 belangrijkste actiepunten die de motor achter het duurzaam welzijnsbeleid van elk bedrijf moeten zijn. We willen hiermee  benadrukken dat goede werkomstandigheden een aantoonbare verantwoordelijkheid zijn, niet alleen in tijden van stabiliteit en welvaart, maar ook – en zelfs nog meer – in tijden van crisis en herstel.

De Good work goals streven naar een werkomgeving die veiliger, gezonder, veerkrachtiger, inclusiever, gelukkiger, evenwichtiger, duurzamer, ondersteunender, zinvoller en verantwoordelijker is. Door een reeks acties voor te stellen in elk van deze 10 domeinen tonen de Good work goals de weg die werkgevers kunnen volgen om een goede werkomgeving voor hun medewerkers te garanderen.

Gerelateerde SDG's

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

maartje vanewijk

Annelies Theunissen
People Sustainability Expert

Ook interessant

11 maart, 2024

Puratos – ‘Wellbeing leidt tot welldoing’ Aandacht hebben voor wellbeing is een risico dat voedingsbedrijf Puratos met succes kan beheren. Onder meer dankzij de intense samenwerking...

1 maart, 2024

Recent onderzoek toont aan de 85% van de Belgen duurzaamheid belangrijk vindt en dat een groene werkomgeving een bepalende factor...

30 januari, 2024

Steeds meer bedrijven beseffen dat welzijn en winst elkaar versterken en maken van de wellbeing van hun medewerkers een strategische prioriteit. Want een onderneming die...

trendrapport2024

Nieuw Trendrapport 2024 ‘Wellbeing & Sustainability’

Het sociale gewicht van ESG in duurzaam ondernemen

Lees nu meer over de laatste trends

Maak je online afspraak

Met de werkbaarheidscheque kan je als eenmanszaak, KMO, grote onderneming of socialprofit organisatie met minstens 1 werknemer op de payroll steun ontvangen om knelpunten rond werkbaar werk binnen je organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Via de cheques financiert Vlaanderen tot 60% van je project, met een plafond van € 9.000.

De laatste dag waarop je aanvragen voor de maatregel van de werkbaarheidscheque kan indienen is 31 juli 2024
De einddatum waarop er prestaties kunnen verricht worden is 31 augustus 2024. Meer weten over de werkbaarheidscheque?